PTSD

תוצאות מבטיחות לטיפול אנטי-פסיכוטי מונותרפי בתסמונת דחק בתר-חבלתית ביוצאי צבא (Am J Psychiatry)

טיפול מונותרפי ב-Quetiapine (סרוקואל) הינה אפשרות יעילה לטיפול ביוצאי צבא הסובלים מתסמונת דחק בתר-חבלתית (PTSD או Posttraumatic Stress Disorder), כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש יולי בכתב הע American Journal of Psychiatry.

מדגם המחקר כלל 80 יוצאי צבא, שלא היו במהלך שירות צבאי פעיל, עם תסמונת דחק בתר-חבלתית. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול בסרוקואל או פלסבו. התוצא העיקרי היה מדד CAPS (Clinical Administered PTSD Scale). תוצאי יעילות משניים כללו את מרכיבי מדד CAPS, Davidson Trauma Scale, PANSS (Positive and Negative Syndrome Scale), CGI (Clinical Global Impression), HAM-D (Hamilton Depression Rating Scale) ו-HAM-A (Hamilton Anxiety Rating Scale). מדדי בטיחות כללו אירועים חריגים, סימנים חיוניים, מדד Abnormal Involuntary Movement Scale, מדד Barnes Akathisia Scale, מדד Simpson Angus Scale ומדד Arizona Sexual Experience Scale.

לאחר שבוע הרצה עם פלסבו הוחל טיפול בסרוקואל במינון יומי של 25 מ”ג, עם העלאת מינון למינון מקסימאלי של 800 מ”ג; המינון הממוצע עמד על 258 מ”ג (בטווח 50-800 מ”ג).

החוקרים מדווחים על ירידה גדולה יותר משמעותית במדדי CAPS, חוויה חוזרת ועוררות-יתר עם טיפול בסרוקואל, בהשוואה לפלסבו. שיפור גדול יותר תועד עם סרוקואל במדדי Davidson Trauma Scale, CGI, תסמינים חיוביים ומדדים פסיכו-פתולוגיים כלליים לפי מדד PANSS, מדדי HAM-A ו-HAM-D, בהשוואה לפלסבו.

אירועים חריגים היו ברובם קלים וצפויים על-פי תוצאות מחקרים קודמים להערכת סרוקואל. לא תועדו הבדלים במדדי בטיחות בין שתי הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול מונותרפי בסרוקואל נמצא יעיל בחולים עם תסמונת דחק בתר-חבלתית. ממצאים אלו תומכים בשימוש בסרוקואל כתכשיר יחיד לטיפול במקרים אלו.

Am J Psychiatry. Published online July 15, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה