PTSD

ההשפעה של אקסטזי על טיפול פסיכולוגי בחולים עם תסמונת דחק בתר-חבלתית (מתוך כנס ה-ECNP)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-ECNP (European College of Neuropsychopharmacology) עולה כי MDMA (Methylenedioxymethamphetmaine), המוכר גם בשם אקסטזי, עשוי להגביר השפעות טיפול פסיכולוגי בחולים עם תסמונת דחק בתר-חבלתית (PTSD או Posttraumatic Stress Disorder) ע”י הפחתת מחשבות עצמיות ושיפור רגשות חיוביים.

מדגם המחקר כלל 22 חולים, שחולקו באקראי לטיפול ב-MDMA Hydrochloride במינון 100 מ”ג, או פלסבו. 60 דקות לאחר נטילת התרופה או הפלסבו, המשתתפים קיבלו משימה לביצוע עצמי ו-80 דקות לאחר מכן, בוצעה משימת זיכרון. שבועיים מאוחר יותר, המשתתפים בקבוצת הטיפול הפעיל חצו לקבוצת הפלסבו, ולהיפך. שתי הקבוצות קבילו את המשימות שביצעו קודם לכן.

במהלך המשימה התבקשו המשתתפים, בזמן בדיקת MRI, לתאר עצמם ע”י בחירה מבין 108 מילים חיוביות ושליליות, ובהמשך, לאחר חמש שניות מנוחה, לתאר אדם אחר, במקרה זה, את שחקן הכדורגל, ויין רוני. כביקורת לבדיקה, המשתתפים התבקשו להעיד אם כל מילה שהוצגה להם כללה למעלה משתי הברות. לאחר מכן הם השלימו משימת זיהוי, בה התבקשו לזהות 108 תארים שתוארו קודם לאחר שמילים אלו מוקמו בין 108 תארים שלא ראו קודם.

מהתוצאות עולה  כי בהשוואה לפלסבו, MDMA הפחית משמעותית הפעלה של המוח בעקבות עיבוד חיובי ורגשי באזור הקורטקס הפרה-פרונטלי המדיאלי ואינסולה שמאלית. בנוסף, רמות Oxytocin היו גבוהות יותר משמעותית שעתיים לאחר מתן MDMA, בהשוואה לרמות לאחר פלסבו. עוד תועדה עליה משמעותית בדירוג הסובייקטיבי של תחושת קרב לאחרים.

MDMA לווה בתגובה מוגברת למרבית הזכרונות החיוביים בהדמיות BOLD (Blood Oxygenation Level Dependent) ובתגובתיות מופחתת למרבית הזכרונות השליליות בהדמיות BOLD. בנוסף, MDMA לווה בשיפור משמעותי בדירוג מרבית הזכרונות החיוביים. לטיפול הייתה השפעה שולית בלבד על דירוג מרבית הזכרונות השליליים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתן MDMA עשוי לשפר את תוצאות טיפול פסיכולוגי בחולים עם PTSD דרך השפעתו על תהליכי עיבוד זיכרון רגשי, כמו גם שיפור השותפות הטיפולית. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא האינטראקציה בין MDMA וטיפולים פסיכולוגיים מוכחים.

מתוך כנס ה-ECNP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה