PTSD

תרופות נפוצות לטיפול ב-PTSD מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה (J Am Geriatr Soc)

תרופות פסיכוטרופיות המשמשות לעיתים קרובות לטיפול בתסמונת דחק בתר-חבלתית (PTSD או Posttraumatic Stress Disorder) מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה ביוצאי צבא מבוגרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהדורת חודש מאי של כתב העת Journal of the American Geriatrics Society.

החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי, שכלל מדגם ארצי של יוצאי צבא בארצות הברית (417,172 משתתפים), בגילאי 56 שנים ומעלה במהלך שנת 2003, ללא אבחנה של דמנציה או ליקוי קוגניטיבי קל בתחילת הדרך.

החוקרים בחנו את המאפיינים הדמוגרפיים של המשתתפים, אבחנת PTSD, דמנציה ומחלות רפואיות ופסיכיאטריות ושימוש בתרופות פסיכוטרופיות, כולל SSRI (Selective Serotonin Reuptake Inhibitor), SNRI (Serotonin-Norepinephrine Reuptake Inhibitor), נוגדי-דיכאון חדשים, בנזודיאזפינים ותרופות אנטי-פסיכוטיות אטיפיות. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין אבחנת תסמונת דחק בתר-חבלתית, שימוש בתרופות פסיכוטרופיות והסיכון לאבחנת דמנציה.

החוקרים מדווחים כי אבחנת תסמונת דחק בתר-חבלתית הובילה לעליה משמעותית בסיכון לאבחנת דמנציה (יחס סיכון של 1.35). עם זאת, זוהתה אינטראקציה משמעותית בין אבחנת PTSD ובין שימוש בתרופות ממשפחת SSRI, נוגדי-דיכאון חדשים ותרופות אנטי-פסיכוטיותת ובין הסיכון לאבחנת דמנציה. יחסי הסיכון לאבחנת דמנציה בקרב יוצאי צבא שאובחנו עם PTSD וטופלו ב-SSRI, SNRI או אנטי-פסיכוטיות, יחסי הסיכון לאבחנת דמנציה השתנו לפי משפחת התרופות ונעו בין 1.99 עם SSRI ועד 4.21 עם תרופות אנטי-פסיכוטיות, בהשוואה ליוצאי צבא ללא אבחנת תסמונת דחק בתר-חבלתית וללא טיפול בתרופות פסיכוטרופיות.

טיפול בבנזודיאזפינים או SNRI בתחילת המחקר לווה בסיכון מוגבר משמעותית לאבחנת דמנציה, ללא תלות באבחנת PTSD.

החוקרים מסכמים וכותבים כי אבחנת תסמונת דחק בתר-חבלתית לוותה בסיכון מוגבר לאבחבנת דמנציה, כאשר הסיכון השתנה על-פי סוג הטיפול התרופתי שניתן לחולים. הן קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר אם ממצאים אלו נובעים מהבדלים בחומרת PTSD, מחלות פסיכיאטריות נלוות, או אינם תלווים בהשפעות טיפול תרופתי על ליקוי קוגניטיבי.

J Am Geriatr Soc. 2017;65:65,1043-1050

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה