PTSD

תועלת ארוכת-טווח למשלב פסיכותרפיה עם MDMA כנגד תסמונת דחק בתר-חבלתית (J Psychopharmacol)

תוספת MDMA (3,4-Methylenedioxymethamphetamine), המוכר גם כאקסטזי, לטיפול פסיכותרפיה אינטנסיבי, עשוי להקל משמעותית על תסמיני תסמונת דחק בתר-חבלתית (Posttraumatic Stress Disorder), כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Psychopharmacology.

החוקרים השלימו מחקר פיילוט, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בשלב 2. מדגם המחקר כלל 28 חולים (9 גברים, 19 נשים) עם תסמונת דחק בתר-חבלתית כרונית משנית לשירות צבאי, תקיפה מינית, או גורמים אחרים. המחקר השוו בין שני מינונים פעילים של MDMA (100 ו-125 מ”ג) עם מינון נמוך של MDMA (40 מ”ג, קבוצת ביקורת), כתוספת לפסיכותרפיה.

התוצא העיקרי של המחקר היה שינוי במדד Clinician-Administered PTSD Scale חודש לאחר שני מחזורי טיפול ב-MDMA. החוקרים השלימו הערכה 12 חודשים לאחר הטיפול האחרון ב-MDMA.

מניתוח לפי כוונה לטפל עלה כי בשתי קבוצות ההתערבות תועדה הירידה הגדולה ביותר במדדי Clinician-Administered PTSD Scale, עם שינוי ממוצע של 26.3- עם טיפול ב-MDMA במינון 125 מ”ג, שינוי ממוצע של 24.4- עם טיפול ב-MDMA במינון 100 מ”ג ושינוי של 11.5- עם טיפול ב-MDMA במינון 40 מ”ג. עם זאת, מובהקות סטטיסטית תועדה רק בניתוח לפי-פרוטוקול (P=0.03).

בהשוואה לתחילת המחקר, תסמיני תסמונת דחק בתר-חבלתית נותרו נמוכים יותר לאחר שנה אחת (p<0.001), כאשר 76% מהחולים (25 חולים) לא ענו עוד על הקריטריונים לאבחנה של תסמונת דחק בתר-חבלתית.

החוקרים לא זיהו אירועים חריגים חמורים משנית למתן MDMA והטיפול נסבל היטב.

ממצאי המחקר תומכים במחקרים קודמים שדיווחו על תוצאות משלב פסיכותרפיה עם MDMA כמשלב יעיל לטיפול בתסמונת דחק בתר-חבלתית.

J Psychopharmacol. Published online October 29, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה