PTSD

טיפול בג’ארדיאנס מפחית סיכון לאשפוזים חמורים בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור (Circulation)

בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור, טיפול ב-Empagliflozin (ג’ארדיאנס) מפחית את הסיכון לאשפוזים חמורים לעומת פלסבו, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר EMPEROR-Preserved, שהוצגו במהלך כנס ה-Heart Failure Society of America ובמקביל פורסמו בכתב העת Circulation.

מהנתונים העיקריים ממחקר EMPEROR-Preserved עלה כי בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל, עם או ללא סוכרת, טיפול בג’ארדיאנס לווה בירידה של 21% בסיכון לתמותה קרדיווסקולארית או אשפוז עקב אי-ספיקת לב, בהשוואה לפלסבו.

הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית, אשפוז עקב אי-ספיקת לב או ביקור דחוף/חירום בשל אי-ספיקת לב עם צורך בטיפול תוך-ורידי היה קטן יותר בזרוע הטיפול בג’ארדיאנס (יחס סיכון של 0.77, p<0.0001) והתועלת הייתה מובהקת סטטיסטית לאחר 18 ימים.

בזרוע הטיפול בג’ארדיאנס תועד סיכון מופחת לאשפוזים עקב אי-ספיקת לב עם צורך בטיפול אינטנסיבי (יחס סיכון של 0.71, p=0.028) וכל אשפוז שדרש תמיכת וזופרסורים או תרופה יונוטרופית (יחס סיכון של 0.73, p=0.033), בהשוואה לפלסבו.

הגברת טיפול אמבולטורי במשתנים הייתה פחות נפוצה בזרוע הטיפול בג’ארדיאנס, בהשוואה לפלסבו (יחס סיכון של 0.73, p<0.0001).

בקרב חולים שטופלו בג’ארדיאנס נרשמה עליה של 20-50% בסיכוי לשיפור במדד NYHA, בהשוואה למטופלים בזרוע הפלסבו, שיפור שתועד כבר בתוך 12 שבועות ועד שנתיים.

הטיפול בג’ארדיאנס הוביל לירידה משמעותית, מוקדמת וממושכת בסיכון ובחומרת מגוון רחב של אירועי החמרת אי-ספיקת לב בחולים מאושפזים ואמבולטוריים. התועלת כללה ירידה בצורך באשפוזים עם צורך בטיפול אגרסיבי, ירידה באירועי החמרה לבבית עם צורך בהגברת טיפול במשתנים ועליה בסיכוי לשיפור המצב התפקודי, השפעות אשר נותרו לאורך למעלה משנתיים.

החוקרים מדווחים כי לא תועדה השפעה על אירועים שאינם קשורים לאי-ספיקת לב. בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור של חדר שמאל יש בעיות רפואיות רבות מעבר לאי-ספיקת לב, והטיפול במעכבי SGLT-2 אינו מהווה טיפול הולם למצבים אלו ולכן עדיין חולים רבים אושפזו מסיבות קרדיווסקולאריות אחרות, שאינן נוגעות לאי-ספיקת לב, או בשל מצבים שאינם קשורים למחלות לב וכלי דם ולא הושפעו מהטיפול התרופתי.

Circulation 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה