PTSD

האם למתן תוספי ויטמין D השפעה על תסמינים בחולים עם אירוע ראשון של פסיכוזה (JAMA Netw Open)

רמות ויטמין D נמוכות מופיעות בשכיחות גבוהה בחולים עם אירוע ראשון של פסיכוזה, אך מתן תוספים אינו משפר את הבריאות הנפשית או התסמינים הגופניים באוכלוסיה זו, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם מתן תוספי ויטמין D עשוי להוביל לשיפור תוצאות קליניות בחולים עם אירוע ראשון של פסיכוזה.

החוקרים השלימו מחקר כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל מבוגרים בגילאי 18-65 שנים בתוך שלוש שנים מאירוע ראשון של הפרעה פסיכוטית פונקציונאלית, ללא התווית-נגד לתוספי ויטמין D. מבין 2,136 משתתפים זמינים, 149 חולים (גיל ממוצע של 28.1 שנים; 59.7% גברים) נכללו במחקר ו-104 השלימו את ששת חודשי המחקר.

במסגרת המחקר קיבלו המשתתפים 120,000 יחידות בינלאומיות של Cholecalciferol או פלסבו.התוצא העיקרי של המחקר היה מדד PANSS (Positive and Negative Syndrome Scale) לאחר שישה חודשים.

החוקרים מדוחים כי לא תועדו הבדלים בתוצא העיקרי לאחר שישה חודשים בין זרוע ההתערבות וזרוע הפלסבו (הבדל ממוצע של 3.57 נקודות, p=0.13). כמו כן, לא תועדו הבדלים בתסמינים חיוביים או שליליים לפי מדד PANSS לאחר 3 חודשים ו-6 חודשים. בנוסף, לא תוארו הבדלים משמעותיים במדד תסמינים או מוגבלות תפקודית לפי סולם Global Assessment of Function. לא תועדו גם הבדלים במדדי דיכאון לפי סולם Calgary Depression Scale Score).

רמות ויטמין D היו נמוכות מאוד בקבוצת המחקר, בקבוצות מיעוט, כאשר ב-57 מבין 61 (93.4%) משתתפים אלו תועדו רמות לא-מספקות של הוויטמין.

מתן ויטמין D הי בטוח והוביל לעליה משמעותית בריכוזי 25-Hydroxyvitamin D.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם מעידים על קשר בין מתן תוספי ויטמין D ובין הבריאות הנפשית או התוצאים המטבוליים לאחר שישה חודשים.

JAMA Netw Open. 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה