PTSD

גורמי סיכון לאשפוז עקב זיהום בנגיף RSV בילדים תחת טיפול מונע ב-Palivizumab (מתוך Eur J Pediatr)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Pediatrics עולה כי מספר גורמים מעלים את הסיכון לאשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (Respiratory Syncytial Virus) גם לאחר קבלת טיפול מונע ב- Palivizumab (סינגיס): לידה לפני שבוע 28 להריון, BPD (Bronchopulmonary Dysplasia), טריזומיה 21 ומום לב מולד בעל משמעות המודינאמית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו פתוגן נפוץ הגורם תסמינים נשימתיים חמורים בשבועות והחודשים הראשונים לחיים. בתינוקות עם מחלות לב-ריאה, זיהום בנגיף RSV עשוי להיות בעל השפעה קלינית משמעותית.

הטיפול ב- Palivizumab, נוגדן הומאני חד-שבטי , הוכח ככלי המפחית משמעותית את שיעור האשפוזים של תינוקות בסיכון גבוה שאובחנו עם RSV. עם זאת, החוקרים זיהו במרכז שלהם מספר משמעותי של זיהומי RSV שדרשו אשפוז או טיפול נמרץ, למרות מתן Palivizumab.

במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון גורמי סיכון הקשורים עם זיהום RSV חמור למרות טיפול ב- Palivizumab. הם בחנו באופן רטרוספקטיבי את הרשומות הרפואיות של 688 חולים שביקרו או אושפזו לבית החולים שלהם וקיבלו טיפול ב- Palivizumab. מבין אלו, 37 חולים (5.4%) נדרשו לאשפוז בשל RSV, למרות טיפול ב- Palivizumab. בנוסף, 31 מהחולים הללו (83.8%) נדרשו לאשפוז מחוץ לעונת הטיפול ב- Palivizumab.

לידה מוקדמת (שבוע 28 להריון, או מוקדם יותר), BPD וטריזומיה 21 זוהו כגורמי סיכון לאשפוז על-רקע RSV, למרות טיפול ב- Palivizumab. יתרה מזאת, מניתוח תת-קבוצה של 69 חולים עם RSV עלה כי מום לב מולד בעל משמעות המודינאמית הינו גורם סיכון נוסף לאשפוז עקב RSV.

ממצאי המחקר מסייעים בזיהוי תינוקות בסיכון גבוה לאשפוז עקב זיהום בנגיף RSV למרות טיפול ב- Palivizumab והחוקרים ממליצים לעקוב מקרוב אחר חולים אלו ולשקול טיפול ממושך ב- Palivizumab.

Eur J Pediatr. 2022 Feb;181(2):539-547

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה