Pancreatitis

יתרונות ניתוח פחות-פולשני בחולים בסיכון גבוה מאוד עם דלקת נמקית של הלבלב (Gut)

בחולים בסיכון הגבוה ביותר עם דלקת נמקית של הלבלב (Necrotizing Pancreatitis), התערבות אנדוסקופית וזעיר פולשנית להסרת הנמק מלוות בסיכון נמוך יותר לתמותה, בהשוואה לניתוח פתוח לטיפול בנמק, כך עולה מנתונים חדשים, שפורסמו בכתב העת Gut.

החוקרים אספו נתונים אודות 1,980 חולים לאחר ניתוח הסרת נמק לבלב ב-51 בתי חולים בארבע יבשות: 1,167 חולים לאחר ניתוח פתוח, 467 לאחר ניתוח זעיר פולשני ו-346 לאחר התערבות אנדוסקופית. בסיכומו של דבר, 325 חולים (16%) הלכו לעולמם במהלך האשפוז הראשוני.

החוקרים השלימו ניתוח מותאם שכלל חולים שסווגו לארבע קבוצות על-פי הערכת הסיכון לתמותה בתחילת הדרך (גבוה מאוד, גבוה, בינוני ונמוך). בקרב חולים בסיכון הגבוה ביותר (סיכון של 35% ומעלה בתחילת הדרך), התערבות זעיר פולשנית לוותה בסיכון נמוך יותר משמעותית לתמותה (סיכון יחסי של 0.70), כמו גם התערבות אנדוסקופית (סיכון יחסי של 0.43), בהשוואה לניתוח פתוח.

בחולים בקבוצת הסיכון הגבוה (סיכון של 15-35%) תועד גם כן סיכון מופחת לתמותה לאחר התערבות אנדוסקופית, במקום ניתוח פתוח (סיכון יחסי של 0.27). יתרון ניתוח זעיר פולשני לא היה מובהק טסטיסטית בקבוצה זו.

בחולים בסיכון בינוני ובסיכון נמוך לא תועד יתרון מובהק סטטיסטית לפרוצדורות פחות פולשניות. ניתוח פתוח לווה בסיכון מוגבר לפיסטולה של הלבלב.

ממצאי המחקר מעידים כי בחולים עם דלקת נמקית של הלבלב בסיכון גבוה, התערבות ניתוחית זעיר פולשנית או התערבות אנדוסקופית במקום ניתוח פתוח הובילו לתוצאות טובות יותר.

Gut 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה