Parkinson

הרצאתה של ד”ר אילנה שלזינגר מכנס האיגוד הנוירולוגי : אולטראסאונד מונחה MRI – טיפול חדשני בהפרעות תנועה

במסגרת כנס העדכון בנוירולוגיה שהתקיים ביוני 2015 הציגה ד”ר שלזינגר את הטיפול בהפרעות תנועה באמצעות אולטראסאונד מונחה MRI.

בפתח ההרצאה ציינה ד”ר שלזינגר שהטכנולוגיה הזו מיושמת במספר תחומי טיפול: רפואת נשים (טיפול במיומות), אונקולוגיה (גרורות סרטניות) ובשנים האחרונות גם בנוירולוגיה.

בתחום הנוירולוגיה ניתן כיום לטפל בטכנולוגיה הזו ברעד בלתי נשלט תלמוטומיה. הטיפול מתבצע באמצעות מתמר אולטרסאונד המצוי בתוך קסדה. הקסדה שולחת גלי אולטרסאונד לנקודה מדויקת ואלו מחממים את הרקמה בהדרגה. השיטה הודגמה בהרצאה עם סרטון ההמחשה שניתן לצפות בו. בכל זמן הטיפול המטופל שוכב בתוך MRI המשמש להנחיית הטיפול ולבקרה בזמן אמת על התקדמות ומהלך הטיפול.

יתרונות הטיפול כוללים:

1.      טיפול לא פולשני

2.      מדויק מאוד בביצוע תלמוטומיה

3.      אפקט טיפול מידי

4.      ללא פגיעה ברקמות המוח, בכלי דם וכד’

הטיפול מאושר באירופה ובישראל ונמצא בתהליך הגשה למנהל התרופות והמזון האמריקאי.

בבית החולים רמב”ם, עד כה טופלו בהצלחה 20 מקרי רעד קשים. משך הטיפול הכולל הוא 4 שעות (כולל סריקה ותכנון, וזמן הטיפול נטו כ-90 דקות).

מיד לאחר הטיפול הרעד נפסק אצל כל החולים, וכך גם לאחר מעקב של שבוע. לאחר 6 חודשים ההישגים נשמרים: מתוך 20 המטופלים, 4 סבלו מרעד, מהם שניים ברמה מינימלית, אחד חולה פרקינסון בעל רעד ברמה מינימלית, וחולה אחד עם רעד משמעותי.

בהמשך ההרצאה הציגה ד”ר שלזינגר סרטוני וידאו שהדגימו את השינוי במטופלים שעברו את הטיפול.

הודגמו גם התוצאות בטיפול ברעד ראשוני שהצביעו על שיפור ניכר.

מבחינת תופעות לוואי היו דיווחים על כאבי ראש בזמן הטיפול עצמו (שנפסק לאחר הפסקת החימום), סחרחורת קלה וממשית. לאחר הטיפול היו מקרים של מטופלים שדיווחו על ירידה בחוש הטעם.

הטיפול, לדעת ד”ר שלזינגר, מתאים לאנשים עם רעד ראשוני המפריע תפקודית, מתאים לחולי פרקינסון עם רעד ראשוני ולחולים עם רעד משמעותי עמיד לטיפול תרופתי.

הטיפול אינו מתאים לחולים שאינם יכולים לעבור MRI, מטופלים בנוגדי קרישה, מטופלים בנוגדי טסיות ללא אפשרות להפסקה, ומטופלים עם גידולים מוחיים כולל שפירים.

לסיכום, מדגישה ד”ר שלזינגר שמדובר בהליך חד פעמי לא פולשני המשיג שיפור ניכר ברעד.

לצפייה בהרצאה המלאה נא הקליקו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה