Physical Activity

יתר לחץ דם מלווה בעליה אפשרית בסיכון להופעה מאוחרת של אפילפסיה (Epilepsia)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Epilepsia עולה כי יתר לחץ דם מלווה בעליה של למעלה מכפליים בסיכון להתפתחות הופעה מאוחרת של אפילפסיה גם בחולים ללא היסטוריה של אירוע מוחי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אירוע מוחי הינו הגורם הנפוץ ביותר לאפילפסיה בגיל מבוגר. על-פי ההערכות, מחלה צרברווסקולארית תת-קלינית עומדת בבסיס 30-50% מהמקרים של הופעה מאוחרת של אפילפסיה על-רקע לא-ידוע. כעת הם בחנו את החשיבות של גורמי סיכון וסקולאריים הפיכים בחיזוי התפתחות אפילפסיה בקרב משתתפים בגילאי 45 שנים ומעלה במחקר Framingham Heart Study.

משתתפים במחקר Offspring Cohort שלקחו חלק בהערכה החמישית במסגרת מחקר פרמינגהם (1991-1995) נכללו במידה והיו בגילאי 45 שנים ומעלה באותה נקודת זמן, עם נתונים זמינים אודות גורמי הסיכון הוסקולאריים ונתוני מעקב אחר אפילפסיה. מדגם המחקר כלל 2,986 משתתפים (גיל ממוצע של 58 שנים, 48% גברים).

החוקרים מדווחים כי לאורך מעקב ממוצע של 19 שנים זוהו 55 מקרים חדשים של אפילפסיה.

מניתוח הנתונים עולה כי יתר לחץ דם לווה בעליה של כמעט פי שתיים (יחס סיכון של 1.93, רווח בר-סמך 95% של 1.10-3.37) להתפתחות אפילפסיה, גם לאחר תקנון לאירוע מוחי.

מניתוח משני של הנתונים, לאחר הוצאת חולים עם לחץ דם תקין שקיבלו טיפול בתרופות לאיזון לחץ דם (2,613 חולים, 50 מקרים חדשים של אפילפסיה) נותר קשר בין אבחנה של יתר לחץ דם ובין סיכון גבוה יותר מכפליים להופעה מאוחרת של אפילפסיה (יחס סיכון של 2.44, רווח בר-סמך 95% של 1.36-4.35).

ממצאי המחקר מספקים עדויות נוספות התומכות בחשיבות יתר לחץ דם כגורם וסקולארי חשוב והפיך להופעה מאוחרת של אפילפסיה.

Epilepsia 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה