Pneumonia

הערכת היקף מקרי דלקת ריאות פולימיקרוביאלית הנרכשת ביחידת טיפול נמרץ (Crit Care. )

במאמר שפורסם בכתב העת Critical Care מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש להערכת היקף מקרי דלקת ריאות הנרכשת בטיפול נמרץ (ICUAP או Intensive Care Unit Acquired Pneumonia) מהם עולה כי ב-16% מהמקרים מדובר בגורם פולימיקרוביאלי. מהנתונים עולה קשר בין תפליט ריאתי והעדר מחלת לב כרונית ובין דלקת ריאות פולימיקרוביאלית.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את המאפיינים והתוצאות של דלקת ריאות פולימיקרוביאלית שנרכשה ביחידת טיפול נמרץ. הם אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה מיקרוביולוגית מאושרת של ICUAP ובחנו את המאפיינים הקליניים, המיקרוביולוגיים, סמני דלקת ותוצאות המחלה.

מבין 441 חולים עם ICUAP, ב-58% תועד אישור מיקרוביולוגי וב-16% מהם מדובר היה בדלקת ריאות פולימיקרוביאלית. חיידקי MSSA (Methicillin-Sensitive Staphylococcus Aureus), Haemophilus Influenzae ומספר חיידקים מזן Enterobacteriaceae היו נפוציםם יותר בדלקת ריאות פולימיקרוביאלית. שיעורי עמידות לתרופות מרובות ועמידות נרחבת לטיפול תרופתי היו דומים בשתי הקבוצות.

בהשוואה לזיהום בדלקת ריאות מונומיקרוביאלית, בחולים עם דלקת ריאות פולימיקרוביאלית תועדה שכיחות נמוכה יותר של מחלת לב כרונית (15% לעומת 33%) ושכיחות גבוהה יותר של תפליט פלאורלי (50% לעומת 25%), ללא הבדלים משמעותיים אחרים. שיעורי טיפול אנטיביוטי אמפירי הולם היו דומים עם דלקת ריאות מונומיקרוביאלית (86%) ועם דלקת ריאות פולימיקרוביאלית (95%), וכך גם שיעורי התגובה הראשונית לטיפול אמפירי, משך אשפוז ותמותה.

Crit Care. 2015;19(450) 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה