Pneumonia

ירידה ביכולת גופנית בגיל 12 שנים עשויה לנבא דיכאון בגיל 18 (Lancet Psychiatry)

ירידה ביכולת הגופנית החל מגיל 12 שנים מלווה בהופעת תסמיני דיכאון בגיל 18 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך חודש פברואר בכתב העת Lancet Psychiatry.

מדגם המחקר כלל 4,257 מתבגרים עם נתונים ממד האצה ומדדי דיכאון על-פי סולם CIS-R (Clinical Interview Schedule-Revised) בגיל 18 שנים. המשתתפים נשאו את מד ההאצה לניטור התנועה שלהם למשך לפחות 10 שעות לאורך שלושה ימים בגיל 12 שנים (2,486 משתתפים), 14 שנים (1,938 משתתפים) ו-16 שנים (1,220 משתתפים).

מדי ההאצה סיפקו הערכה אובייקטיבית של פעילות גופנית קלה (דוגמת הליכה, או עיסוק בתחביבים) ופעילות גופנית מתונה (דוגמת ריצה או רכיבה על אופניים), כמו גם התנהגות יושבנית.

מהתוצאות עלה כי בין הגילאים 12-16 שנים נרשמה ירידה בהיקף פעילות גופנית במשתתפים במחקר; ירידה זו נבעה בעיקר מירידה בפעילות גופנית קלה, אשר ירדה מממוצע של 5 שעות ו-26 דקות ביום ל-4 שעות ו-5 דקות ביום. בנוסף, החוקרים מצאו כי חלה עליה בהתנהגות יושבנית מממוצע של 7 שעות ו-10 דקות ביום ל-8 שעות ו-43 דקות ביום.

החוקרים מדווחים על קשר מובהק בין מדדי דיכאון גבוהים יותר בגיל 18 שנים ובין עליה של 60 דקות ביום בהתנהגות יושבנית בגיל 12 שנים (יחס שיעורי היארעות של 1.111, רווח בר-סמך 95% של 1.051-1.176); 14 שנים (יחס שיעורי היארעות של 1.080, רווח בר-סמך 95% של 1.012-1.152); ובגיל 16 שנים (יחס שיעורי היארעות של 1.107, רווח בר-סמך 95% של 1.015-1.208).

מנגד, מדדי דיכאון באלו בגילאי 18 שנים היו נמוכים יותר לכל תוספת 60 דקות ביום של פעילות גופנית קלה בגיל 12 שנים (יחס שיעורי היארעות של 0.904, רווח בר-סמך 95% של 0.850-0.961), בגיל 14 שנים (יחס שיעורי היארעות של 0.922, רווח בר-סמך 95% של 0.857-0.992) ובגיל 16 שנים (יחס שיעורי היארעות של 0.889, רווח בר-סמך 95% של 0.809-0.974).

החוקרים מצאו עוד כי מדדי דיכאון היו גבוהים יותר בקרב מתבגרים עם התנהגות יושבנית ניכרת לאורך זמן (יחס שיעורי היארעות של 1.282, רווח בר-סמך 95% של 1.061-1.548) או התנהגות יושבנית ממוצעת לאורך זמן (יחס שיעורי היארעות של 1.249, רווח בר-סמך 95% של 1.078-1.446), בהשוואה לאלו עם התנהגות יושבנית מעטה לאורך זמן.

באותו מטבע, מדדי דיכאון היו נמוכים יותר בקרב מתבגרים עם פעילות גופנית קלה בהיקף גדול ולאורך זמן (יחס שיעורי היארעות של 0.804, רווח בר-סמך 95% של 0.652-0.990), בהשוואה לאלו שעסקו בפעילות גופנית קלה בהיקף קטן.

ממצאי המחקר מעידים כי להתערבויות הממוקדות בהתנהגות יושבנית במהלך גיל ההתבגרות עשויה להיות תועלת רבה.

Lancet Psychiatry. Published online February 11, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Sotatercept לטיפול ביתר לחץ עורקי ריאתי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Sotatercept לטיפול ביתר לחץ עורקי ריאתי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Sotatercept במבוגרים עם יתר לחץ עורקי ריאתי מקבוצה 1 לפי סיווג ארגון הבריאות העולמי, להגדלת יכולת גופנית, שיפור מצב תפקודי והפחתת הסיכון לאירועי החמרה קלינית. המומחים מסבירים כי Sotatercept, אשר קיבלה מעמד של טיפול פורץ דרך, הינו תכשיר ראשון מסוגו המעכב מעבר אותות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה