Pneumonia

עדכון מצב קורונה לבוקר זה: 520 מקרים חדשים (14%), 15 נפטרים, 80 במצב קשה . האם העקומה מתחילה להשתטח ?

משרד הבריאות מפרסם היום עדכון מצב מפורט של התפשטות הקורונה בישראל.

כפי שניתן לראות מספר המקרים המאומתים כעת הוא 4,344 , עליה של 520 ביממה האחרונה (14%) , 15 נפטרים ו-80 במצב קשה.

בדו”ח מוצגים גם נתונים עולמיים על שיעורי תמותה ע”פ גיל ומחלות רקע המדגימים את הפער הגדול מאוד בין הסיכון לתמותה בקבוצות גיל מעל 70 לקבוצת הגיל בין 20-40 (8% לעומת 0.4% – סיכון של פי 20) , וכן גם לגבי הסיכון לאנשים עם מחלות לב לעומת אנשים ללא מחלות רקע (13.5% לעומת 0.9% , סיכון של פי 15).  ניתוח שיבחן את הסיכון של אוכלוסייה מעל 70 עם מחלות רקע לעומת אוכלוסיה צעירה ללא מחלות רקע יציג ודאי פערי עוד יותר גדול בסיכון לתמותה.

אם מסתכלים על התפלגות התחלואה הנוכחית המוצגת בדו”ח המשרד, אפשר לראות שכמות החולים הנוכחים שהיא מעל גיל 70 עומדת על כ-330 , ועל בסיס שיעורי התמותה הידועים אפשר לצפות לתמותה מקבוצה זו של כ-25-30 חולים.

לדו”ח המלא

הערת המערכת: היעד החשוב ביותר צריך לכן להיות שמירה על אי גידול או גידול מינימלי של החולים בקבוצת גיל זו. כל עוד המספר יישאר נמוך יחסית, הסבירות לכך שמספר החולים הקשים, והנפטרים “יפרוץ” באופן תלול ובלתי נשלט תישאר נמוכה.

תחזית המקרים הקשים לשבועיים הקרובים על בסיס המשך שיעורי גידול יומיים של מקרים חדשים  של בין 10%-17% , ושמירה על שיעור תחלואה קשה+תמותה נמוך יחסית (כאמור תלוי בעיקר בפרופיל הגיל/מחלות רקע של החולים) של בין 2%-3% מוביל לצפי של בין 400-1000 חולים קשים בתוך פרק זמן זה. זה מספר שמערכת הבריאות יכולה להתמודד איתו.

אם גם לאחר המשך ההגבלות החברתיות והסגר , שיעורים אלה יימשכו לתקופה של חודש, הצפי הוא לכמות גבוהה מאוד של חיוביים לנגיף (כ-200,000) ומספר של כ-4500-5000 חולים קשים שיהווה אתגר מאוד משמעותי למערכת, במיוחד שלוקחים בחשבון שכל אישפוז קשה עשוי להימשך מספר שבועות עד השגת שיפור או חלילה תמותה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה