Pneumonia

תוספת טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מבוסס-טלפון עשויה להקל על דיכאון בחולי פרקינסון (Neurology)

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מבוסס-טלפון בנוסף לטיפול הסטנדרטי בחולים עם מחלת פרקינסון ודיכאון עשוי להביא לשיפור גדול יותר בתסמיני מצב הרוח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology.

מדגם המחקר כלל 72 משתתפים (גיל ממוצע של 65.22 שנים) ואת המטפלים שלהם, אשר גויסו למחקר בין אוגוסט 2015 ועד ספטמבר 2017. החולים סבלו ממחלת פרקינסון במשך כשש שנים, בממוצע, ותסמיני דיכאון היו קיימים במשך כשלוש שנים. מרבית החולים נטלו טיפול בנוגדי-דיכאון ורבים מהם כבר השתתפו בסוגים אחרים של טיפולי שיחות.

זוגות חולה-מטופל חולקו באקראי לקבוצת התערבות, אשר כללה טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בן שעה אחת, פעם בשבוע, לאורך שלושה חודשים, בשילוב עם הטיפול הסטנדרטי, או לקבוצת ביקורת שכללה טיפול סטנדרטי עם מעקב קליני.

בתחילת המחקר, מדד Hamilton Depression Rating Scale הממוצע עמד על 21 נקודות (מדד בטווח 17-23 מעיד על דיכאון בדרגה בינונית). לאחר שלושה חודשי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי נרשמה ירידה למדד ממוצע של 14 נקודות בקבוצת ההתערבות (תואם לדיכאון בדרגה קלה), בעוד שבקבוצת הביקורת לא תועד שינוי ממוצע במדד זה.

מבין המשתתפים בקבוצת ההתערבות, 40% ענו על הקריטריון של “שיפור ניכר” בתסמיני דיכאון, בעוד שבקבוצת הביקורת לא תועדו כלל משתתפים עם שיפור דומה. לאחר שישה חודשים, משתתפים בקבוצת ההתערבות שמרו על השיפור במצב הרוח.

ממצאי המחקר מעידים כי טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מבוסס-טלפון, הניתן בתוספת לטיפול הסטנדרטי, עשוי להביא לשיפור מצב הרוח בחולי פרקינסון רבים הסובלים מדיכאון.

Neurology, online April 1, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה