Pneumonia

ההשלכות הפסיכיאטריות של מגיפת COVID-19 (מתוך MDedge)

בעידן הנוכחי של מגפת COVID-19 ועליה ניכרת בשיעורי חרדה ומצוקה, הדאגות של הציבור לעצמו, למשפחתו, למצבו הכלכלי ולמקום עבודתו מטרידים מיליונים ברחבי העולם. אי הודאות הניכרת גורמת להחמרת התסמינים של חולים רבים הסובלים מבעיות פסיכיאטריות, גם באלו המאוזנים היטב תחת טיפול תרופתי.

הריחוק החברתי הוביל לשיבוש השגרה היומיומית. רבים אינם עובדים ואינם מבלים זמן עם היקרים להם, אינם מבלים בסרטים או הצגות ואינם קונים בחנויות. הורים לילדים בבית מדווחים על תסכול מהצורך לאזן בין עבודה מהבית ובין השלמת משימות ומטלות מבית הספר. רופאים הניצבים בחזית בתקופה זו מדווחים כי לא זכו לקבל ציוד מיגון אישי מספק והם דואגים מחשיפת בני משפחתם לנגיף.

רבים שומעים את הדיווחים על מקרי תמותה ברחבי העולם, כולל מקרי תמותה של חולים צעירים ובגיל העמידה וללא מחלות רקע. הדבר גורם לבכי ותסכול רב, לצד כעסים, סיוטים, נדודי שינה ומצבי חרדה. רבים אוספים נשק ותחמושת ויש מקרה אחד של אדם שנטל על-דעת עצמו Chloroquine במינון לא-תרופתי במטרה למנוע הדבקה ב-COVID-19, אך הטיפול הלא-מבוקר הוביל למותו.

אנשי צוות רפואי יכולים לסייע להקל על בעיות נפשיות במספר דרכים. ראשית, יש להקשיב למומחים ולנתונים ולהעביר את הדברים למטופלים. מרבית מהמומחים מסבירים כי מדובר במחלה קלה או מתונה במרבית המקרים. חשוב גם לעודד את הציבור להקפיד על אמצעי הזהירות שפורסמו, כולל שמירת מרחק מאחרים, רחצת ידיים והימנעות ממגע עם אנשים חולים.

ניתן להדריך את המטופלים בטכניקות הרגעה, כאשר במאמר שפורסם באתר מדסקייפ מציגים הכותבים את הגישה שלהם: יש לשבת בצורה נוחה בכיסא, לספור לאט מאחד עד שלוש ובתום הספירה לגלגל את העיניים למעלה. בספירה לשתיים יש לעצם את העיניים ולקחת נשימה עמוקה. בספירה לשלוש יש לנשוף לאט, להרפות את העיניים ולהתרכז בתחושה מרגיעה של ציפה. ההמלצה היא לעשות זאת למשך כ-30-60 שניות. לאחר מכן, יש לספר לאחור משלוש לאחד ולפקוח עיניים.

תרגיל נוסף נועד להביא להרגעה ע”י דמיון מסך קולנוע. יש לבקש מהמטופל להביט במסך הדמיוני ולהקרין עליו כל סצנה נעימה לו; האדם יכול לעשות זאת כמה פעמים שהוא רוצה במהלך היום והתרגיל יכול לארוך 1-5 דקות. לאחר מכן, יש לשלב את תרגילי ההרפיה שפורטו מעלה ולצוף למצב הרגוע הזה לתוך מסך הקולנוע וכאשר נמצאים על המסך, למדיין קו עבה היורד מהמרכז ומשמאל להקרין את הדאגות, החששות והפחדים. הרעיון הוא לראות אך לא לחוות אותם. לאחר מכן, יש לעבור לצד הימני של המסך ושוב, לדמיין כל סצנה נעימה. יש לחזור על התרגיל הנ”ל למשך 1-5 דקות.

העידן הנוכחי של המשבר הבריאותי הגדול ביותר בעולם מאז השפעת הספרדית בשנת 1918, עם הסגר, הבידוד וההפרעה הניכרת לתפקוד היומיומי עשויים להוביל לתחושת ניכור. למעשה, רוב האנשים יפתחו רגשות עזים בתגובה למצב הנוכחי. הגישות שפורטו לעיל עשויות לסייע לגוף ולנפש להירגע ולהתאושש במהלך תקופה מאתגרת זו.

מתוך MDedge

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה