Pneumonia

ההשפעות השליליות של ריחוק חברתי על הקשישים (מתוך MDedge)

ההשפעה של מדיניות הריחוק החברתי על הבריאות הנפשית והתפקוד הקוגניטיבי של קשישים לא זכתה להתייחסות מספקת במהלך הגל הראשון של מגפת COVID-19, כך טוענים פסיכיאטרים במסגרת וובינר בנושא ההשפעה של ריחוק חברתי על המצב החברתי והנפשי בקשישים.

המומחים מסבירים כי ניתן לשמור על הקשר החברתי בין קשישים ובין חבריהם ובני משפחתם ויש לעודד זאת בתקופות בהן נדרש שמור על ריחוק פיזי. ניתן להשיג זאת באמצעות כלים טכנולוגיים זמינים לשימוש, כולל טלפון ושיחות וידאו, כמו גם יצירת הזדמנויות לביקורים ממוגנים ותחת השגחה בין בני משפחה וקישים בחצרות או גינות בתוך מרכזים סיעודיים. אעפ”י כן, המגפה הנוכחית הובילה לעצירה מוחלטת בחלקים רבים ברחבי העולם, כאשר בני משפחה נמנעו מכניסה למרכזים אלו.

מחקרים שבחנו תקופות בידוד וסגר קודמות וכן ממצאים ראשוניים מעידן מגפת הקורונה מצביעים על קשר הפוך בין אמצעי בידוד חברתי ובין תפקוד קוגניטיבי בקשישים. אחד הממצאים הבולטים נגע לקשר בין העדר אינטראקציה חברתית ובין היארעות דמנציה. מנגד, מנתונים אפידמיולוגים עלה כי אורח חיים המשלב מעורבות חברתית השפיע לטובה על התפקוד הקוגניטיבי ועשוי לדחות הופעת דמנציה.

חוקרים מאיטליה דיווחו כי חולים עם הפרעות פסיכיאטריות חששו לפנות לבתי חולים מתוך חשש כי ידבקו בנגיף וימותו. כעת יש עליה במספר האשפוזים ליחידות לטיפול בבריאות הנפש. כעת יש עדויות לפיהן חלה עליה במספר מקרי תמותה עקב אובדנות משנית לחששות הממושכים בנושא, כאשר החולים סבורים כי אין מקום עבורם ואין להם עתיד מבחינה כלכלית הסוגיה השלילית העיקרית של משבר זה. חלק מהחולים מעדיפים לסיים את המתחים, הפחדים והחרדה הקיצונית לגורם דרך סיום מוקדם של חייהם.

המומחים מציינים כי כאשר טאבלטים הפכו זמינים לקשישים שהתגוררו בבתי אבות באיטליה, במטרה לשפר את הקשר שלהם עם העולם החיצון, אלו עם דמנציה לעיתים קרובות הפכו מתוסכלים ומבולבלים לאור הקושי בשימוש במכשירים ופיתחו דליריום היפוקנטי עם סירוב לאכול או לעזוב את מיטתם.

אחת התקוות של מומחים בתחום היא כי המגפה הנוכחית תוביל לשיפור הטיפול בקשישים, כאשר הם מקווים כי אנשי צוות רפואי, פוליטיקאים והקהילה בכללותה ילמדו מההרס שנותר בעקבות הגל הראשון של המגפה והדבר יוביל להקצאת המשאבים הנדרשים לשיפור הטיפול הגריאטרי.

מתוך MDedge

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

אתם מוזמנים לסקירת מאמרו של פרופ’ דוולצקי, יו”ר האיגוד לגריאטריה העוסק באתגרי משבר הקורונה בקרב האוכלוסייה הקשישה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה