Pneumonia

הגישה המומלצת לאבחנה וטיפול בזיהום בדרכי השתן בתינוקות בחודשים הראשונים לחיים (מתוך כנס ה-Pediatric Academic Societies)

במהלך כנס ה-Pediatric Academic Societies סקרו מומחים את הגישה לאבחנה וטיפול בזיהום בדרכי השתן בתינוקות עד גיל חודשיים.

המומחים מסבירים כי קשה לקבוע מהו המדד הטוב ביותר לאבחנת זיהום בדרכי השתן בתינוקות מתחת לגיל חודשיים. לאור זאת, רופאים רבים נדרשים לקבוע את האבחנה על-פי דרגת סבירות ונדרשים לקבל כי האבחנה מלווה בדרגה מסוימת של אי-ודאות.

לדוגמא, בתינוקות מתחת לגיל חודשיים, תרבית שתן חיובית ללא עדות לחיידקים בשתן עשויה להצביע על בקטריאוריה א-תסמינית ולא זיהום אמיתי בדרכי השתן. מחקרים הראו כי לבדיקת שתן רגישות של 98% לזיהוי זיהום בדרכי השתן, בעיקר עקב לויקוציט אסטרז או נוכחות חיידק בשתן.

באשר לשאלה אם דגימת השתן צריכה להתקבל באמצעות קטטר או בדרך לא-פולשנית (שקית שתן), המומחים מציעים השלמת דגימה מקטטר לתרבית שתן מכל תינוק עם חום לפני גיל חודשיים, כאשר התינוק נראה חולה ועולה שאלת אשפוז. בתינוקות עם חום הנראים טוב, הנתונים מציעים כי דגימה משקית שתן ודגימה מקטטר שתן הובילו לתוצאות דומות לזיהוי זיהום בדרכי השתן.

נוכחות לויקוציט אסטרז עם חיידקים בשתן מהווה אץ השילוב הטוב ביותר לזיהוי זיהום אמיתי בדרכי שתן ומספר מומחים מציעים כי סביר לטפל בילדים אלו גם ללא תרבית שתן. עם זאת, דגימות שתן שנאספו באמצעות שקית לא ישמשו לתרבית שתן.

בתינוקות בגילאי 29-60 ימים במצב כללי טוב ועם מדדי דלקת תקינים ניתן לחסוך ניקור מותני. על רופאים לשקול השלמת ניקור מותני בתינוקות עם חום בגילאי 21-28 ימים, בעיקר בנוכחות מדדי דלקת מוגברים. כל המומחים מסכימים כי תינוקות בגילאי 1-21 ימים הם קבוצה נפרדת בכל הנוגע לסיכון לזיהום בדרכי שתן והתפתחות נלווית של בקטרמיה ודלקת קרום המוח.

באשר למשך הטיפול התוך-ורידי, המומחים מציעים כי תינוקות בגילאי 0-1 חודש יקבלו טיפול תוך-ורידי למשך יום או יומיים עד קבלת תוצאות תרבית ולאחר מכן יטופלו בהתאם לרגישויות החיידק. בתינוקות בגילאי 1-2 חודשים במצב כללי טוב, שהם בריאים בד”כ, ניתן לשקול טיפול פומי או תוך-שרירי במשך 1-2 ימים עד קבלת תוצאות תרבית.

לסיכום, במהלך העשור האחרון נאספו נתונים רבים אודות הגישות המומלצות לאבחנה וטיפול בזיהום בדרכי השתן בתינוקות עד גיל חודשיים.

מתוך כנס ה-Pediatric Academic Societies

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה