Pneumonia

טיפול ב-Tofacitinib עשוי להפחית את הסיכון לכריתת מעי גס בחולים מאושפזים עם קוליטיס כיבית חמורה (Clin Gastroenterol Hepatol)

חוקרים ממישיגן מדווחים במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מאושפזים עם התלקחות קוליטיס כיבית חמורה, מתן מינונים גבוהים של Tofacitinib (קסלג’אנז) עם סטרואידים דרך הוריד עשוי להפחית את הסיכויים לכריתת מעי גס.

במסגרת מחקר מקרה-ביקורת רטרוספקטיבי ביקשו החוקרים לבחון את היעילות של טיפול ב- Tofacitinib בחולים עם התלקחות קוליטיס כיבית חמורה שאושפזו ונדרשו לטיפול תוך-ורידי בסטרואידים. חולים שטופלו ב- Tofacitinib הותאמו ביחס 1:3 לביקורות לפי מין ותאריך האשפוז. ניתוח סטטיסטי שכלל תקנון לחומרת מחלה שימש להערכת הסיכון לכריתת מעי גס בתוך 90 ימים.

המחקר כלל 40 חולים שטופלו ב- Tofacitinib ו-113 ביקורות תואמות. הטיפול ב- Tofacitinib סיפק הגנה מפני כריתת מעי גס לאחר 90 ימים, בהשוואה לביקורות התואמות (יחס יסכון של 0.28, p=0.018). כאשר החוקרים סיווגו את המשתתפים לפי מינון הטיפול, מתן Tofacitinib במינון 10 מ”ג שלוש פעמים ביום (יחס סיכון של 0.11, p=0.008) סיפק הגנה מפני כריתת מעי גס, בעוד שמתן Tofacitinib במינון 10 מ”ג פעמיים ביום לא סיפק הגנה משמעותית (p=0.5).

ממצאי המחקר לא העידו על הבדלים בשיעור הסיבוכים ותלות בסטרואידים בין מטופלים בזרוע ההתערבות ואלו בזרוע הביקורת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול תוך-ורידי בקורטיקוסטרואידים עם Tofacitinib עשוי לשמש כגישה יעילה לטיפול בחולים תחת טיפול ביולוגי עם התלקחות קוליטיס כיבית קשה. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון את הבטיחות, המינון האופטימאלי, תדירות ומשך הטיפול ב- Tofacitinib בחולים אלו.

Clin Gastroenterol Hepatol 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה