Pneumonia

חמצן היפרברי מהווה אפשרות טיפול בטוחה ויעילה בחולים עם COVID-19 והיפוקסמיה חמורה (Emergency Medicine Journal)

קורונה

טיפול בחמצן היפרברי נמצא בטוח ויעיל בחולים עם COVID-19 והיפוקסמיה חמורה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Emergency Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השימוש בחמצן היפרברי הוצע ככלי לטיפול בהיפוקסמיה ולהפחתת דלקת בחולים עם COVID-19. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הבטיחות והיעילות של חמצן היפרברי בטיפול בהיפוקסמיה בחולים עם COVID-19 ולבחון את משך הזמן הנדרש לתיקון היפוקסמיה.

המחקר הרב-מרכזי, אקראי, נערך בבואנוס איירס, ארגנטינה, בתקופה שבין יולי ועד נובמבר בשנת 2020. החוקרים כללו במחקר חולים עם COVID-19 והיפוקסמיה חמורה (ריכוז חמצן בדם של 90% ומטה עם חמצן), אשר חולקו לטיפול בחמצן היפרברי או טיפול סטנדרטי לתסמינים נשימתיים למשך שבעה ימים.  הטיפול בחמצן היפרברי ניתן בחמישה מחזורים, או יותר (אחד ביום), כאשר כל מחזור ארך 90 דקות.

התוצאים שנבחנו היו מרוח הזמן עד להתנרמלות הדרישה לחמצן להשגת רוויון חמצן של 93% ומעלה, צורך בסיוע נשימתי מכאני, התפתחות תסמונת מצוקה נשימתית חדה ותמותה בתוך 30 ימים.

המחקר הופסק בשלב מוקדם לאחר ניתוח ביניים שכלל מחצית מכמת החולים הנדרשת לבחינת הנושא. החוקרים מדווחים כי 40 חולים חולקו באקראי, 20 בכל קבוצה, כאשר הגיל הממוצע של המשתתפים במחקר עמד על 55.2 שנים.

בעת הקבלה לאשפוז, התסמינים הנפוצים כללו קוצר נשימה, חום וכאב בבליעה ורוויון חמצן בדם עמד על 85.1% בכלל המדגם.

החולם בזרוע הטיפול השלימו בממוצע 6.2 מחזורי טיפול בחמצן היפרברי. מרווח הזמן עד לתיקון היפוקסמיה היה קצר יותר בזרוע ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (חציון של 3 ימים לעומת 9 ימים, בהתאמה, p<0.010). הסיכוי להתאוששות היפוקסמיה לאחר 3 ימים היה גבוה יותר משמעותית בזרוע הטיפול בחמצן היפרברי, בהשוואה לזרוע הביקורת (יחס סיכויים של 23.2, רווח בר-סמך 95% של 1.6-329.6, p=0.001).

לטיפול לא הייתה השפעה מובהקת סטטיסטית על תסמונת מצוקה נשימתית חדה, הנשמה מלאכותית או תמותה בתוך 30 ימים לאחר האשפוז.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בבטיחות ויעילות השימוש בחמצן היפרברי לטיפול בחולים עם COVID-19 והיפוקסמיה חמורה.

Emergency Medicine Journal, Dec 14, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה