Pregnancy

התסמינים הקליניים והמהלך הקליני של COVID-19 ביילודים (JAMA)

בתינוקות שנולדו לאימהות עם COVID-19 רמות נוגדנים מוגברות ותוצאות חריגות בבדיקות ציטוקינים שעתיים לאחר הלידה, כאשר רמות מוגברות של נוגדני IgM מרמזות לאפשרות הדבקה תוך-רחמית בנגיף הקורונה החדש, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA.

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA תיארו כותבים מקרה של אם עם COVID-19 אשר ילדה ב-22 בפברואר, 2020, בבית חולים בווהאן שבסין. הן האם והן התינוק השלימו בדיקת CT של החזה, בדיקת RT-PCR לנוכחות SARS-CoV-2, בדיקת נוגדנים מסוג IgM ו-IgG, בדיקת ציטוקינים ובדיקות ביוכימיה אחרות. האם גם השלימה בדיקת RT-PCR של הפרשות מהנרתיק בעת הלידה. רגישות בדיקת IgM ל-SARS-CoV-2 הגיעה ל-70.2% וסגוליות של 96.2%. הרגישות של בדיקת IgG לנגיף הקורונה החדש הגיעה ל-96.1% וסגוליות של 92.4%.

במאמר נפרד דווח על התסמינים הקליניים של 33 תינוקות עם COVID-19, או בסיכון לזיהום, אשר נולדו לאימהות עם COVID-19. בכל המקרים התסמינים היו קלים והתוצאות היו טובות, כאשר רק ב-3 תינוקות זוהו תסמינים של הזיהום הנגיפי.

במקרה הראשון בוצע ניתוח קיסרי לאור מקוניום במי השפיר ובאם אושרה אבחנה של דלקת ריאות על-רקע COVID-19. ביום השני לחיי התינוק הופיעו לתרגיה וחום, אך הבדיקה הגופנית הייתה תקינה. התינוק הועבר ליחידת טיפול נמרץ ביילודים וצילום חזה הדגים דלקת ריאות, אם כי יתר בדיקות המעבדה היו תקינות (פרט לפרו-קלציטונין). דגימות מהאף והלוע ומפי הטבעת היו חיוביות לנגיף ביום השני והרביעי לחיים ושליליות ביום השישי.

התינוק השני נולד גם כן בניתוח קיסרי לאם עם אבחנה מאושרת של COVID-19. התסמינים כללו לתרגיה, הקאות וחום וגם במקרה זה, הבדיקה הגופנית הייתה תקינה. בדיקות מעבדה הדגימו לויקוציטוזיס, לימפוציט ופניה ועליה ב-Creatine Kinase-MB. צילום חזה הדגים דלקת ריאות. דגימות מהאף והלוע ומפי הטבעת היו חיוביות לנגיף ביום השני והרביעי לחיים ושליליות ביום השישי.

התינוק השלישי גם נולד לאחר ניתוח קיסרי לאם עם אבחנה מאושרת של COVID-19. במקרה זה נדרשה החייאה, מדדי אפגר של התינוק עמדו על 3, 4, ו-5 לאחר דקה, חמש דקות ועשר דקות מהלידה, בהתאמה. צילום חזה אישר אבחנה של תסמונת מצוקה נשימתית ביילוד ודלקת ריאות, אשר חלפו ביום 14 לחיים לאחר טיפול בהנשמה לא-פולשנית, קפאין ואנטיביוטיקה. עוד עלה חשד לאלח-דם, לויקוציטוזיס, תרומבוציטופניה והפרעת קרישה, אשר השתפרו עם טיפול אנטיביוטי. דגימות לנגיף הקורונה החדש היו חיוביות ביום השני והרביעי לחיים ושליליות ביום השביעי.

החוקרים קבעו כי מאחר ובמקרים אלו הוקפד על אמצעי בקרה ומניעת זיהומים במהלך הלידה, סביר כי המקור להדבקה של התינוקות היה מדרכי הנשימה העליונות או מפי הטבעת של האם. עם זאת, לא ניתן לשלול אפשרות הדבקה ורטיקאלית במקרה זה.

JAMA 2020

לידיעה ב-DG Alerts

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה