Pregnancy

טיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי בילדים (J Am Acad Orthop Surg)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons מדווחים חוקרים על תוצאות סקר חדש בקרב אורתופדים המטפלים בעיקר בילדים, אשר התמקד בטיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי. מהנתונים עולה כי למרות שחלק גדול מהמשיבים אינם מכירים את הפרוטוקול המוסדי לטיפול למניעת סיבוך זה, מרבית המשיבים הסכימו כי יש מקום לטיפול זה בניתוחים אורתופדים רבים.

תרומבואמבוליזם ורידי בילדים מהווה שיקול חשוב בטיפול באורתופדיה ובמחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הרגלי טיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי של חברי ה-POSNA (Pediatric Orthopaedic Society of North America) ולהשוות את התוצאות מול אלו מסקר קודם משנת 2011.

הסקר בן 35 שאלות נשלח בדואר אלקטרוני לכל החברים הפעילים והמועמדים לארגון POSNA. הסקר כלל בין היתר שאלות הנוגעות לפרוטוקולי טיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי, טיפולים מכאניים וכימיים וגורמי סיכון, הצגת תרחישי טיפולים מונעים ותרחישים קליניים שונים.

239 סקרים הושלמו (18% שיעורי תגובה), כאשר מרבית המשיבים עבדו באקדמיה, מחציתם עסקו בתחום במשך לפחות 15 שנים, כאשר למעלה מ-90% דיווחו כי עסקו כמעט רק בטיפול בילדים. שליש מהמשיבים הכירו את הפרוטוקולים המוגדרים במרכז הרפואי שלהם למניעת תרומבואמבוליזם ורידי ו-20% היו מודעים לפרוטוקול תלוי-גיל של המרכז הרפואי.

גורמי הסיכון המוכרים ביותר להנחיית טיפול מונע כללו שימוש בגלולות למניעת היריון, סיפור משפחתי והשמנה. המשיבים העידו על שכיחות דומה של שימוש בטיפול מונע כלשהו (מכאני או כימי) לניתוחי איחוי שדרה, שחזור ירך וטראומה (60-65%), עם שכיחות נמוכה יותר של טיפול מונע בניתוחים נוירו-מוסקולאריים (34%).

137 משיבים דיווחו על מטופל שפיתח פקקת ורידים עמוקים ו-66 טיפלו בחולה עם אבחנה של תסחיף ריאתי.

בהשוואה לתשובות משנת 2011, רק 20 משיבים נוספים דיווחו כי הכירו את הפרוטוקול המוסדי לטיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי (75 לעומת 55 משיבים). בשנת 2018, אספירין שימש לעיתים קרובות יותר משנת 2011 (52% לעומת 19%) ו-Enoxaparin היה בשימוש פחות תדיר (20% לעומת 41%).

החוקרים כותבים כי במהלך שבע השנים מאז סקר POSNA הראשון אודות טיפול למניעת תרומבואמבוליזם ורידי, מרבית חברי הארגון עדיין אינם מכירים היטב את הפרוטוקול של המרכז הרפואי שלהם למניעת סיבוכים אלו. מרבית המשיבים הסכימו כי יש מקום לטיפול מונע בניתוחי איחוי שדרה, שחזור ירך וטראומה.

J Am Acad Orthop Surg. 2020;28(9):388-394.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה