Pregnancy

השוואת Levetiracetam לעומת Phenobarbital בטיפול בפרכוסים ביילודים (Pediatrics) והערת עורך נאונטולוגיה ד”ר ברזילי

פג

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים מניו-זילנד וארצות הברית על תוצאות מחקר בשלב IIb, מהן עולה כי Phenobarbital (פנוברביטל) יעיל יותר מ-Levetiracetam (קפרה) בטיפול בפרכוסים ביילודים, אך כי טיפול זה מלווה בשיעור גבוה יותר של אירועים חריגים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בשלב זה אין טיפולים המאושרים ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול בפרכוסים ביילודים. לעיתים קרובות, Phenobarbital ו-Phenytoin לא מובילים לשליטה מספקת בפרכוסים וכן קיים חשש בנוגע לבטיחות של תרופות לטיפול בפרכוסים על המוח המתפתח. מאחר ו-Levetiracetam נמצא יעיל ובעל פרופיל בטיחות מצוין במבוגרים, קיים עניין רב במאפייני הטיפול ביילודים.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של Levetiracetam לעומת Phenobarbital כטיפול קו-ראשון לפרכוסים ביילודים.

המחקר הרב-מרכזי, אקראי, מבוקר, בשלב IIb בחן את היעילות והבטיחות של Levetiracetam לעומת Phenobarbital כטיפול קו-ראשון בפרכוסים ביילודים. התוצא העיקרי היה העדר מוחלט של פרכוסים לאורך 24 שעות, כפי שנקבע על-בסיס תרשים EEG.

מדגם המחקר כלל 30 יילודים שטופלו ב-Phenobarbital, מהם 24 יילודים נותרו ללא פרכוסים לאורך 24 שעות (80%), זאת בהשוואה ל-15 מבין 53 יילודים (28%) שטופלו ב-Levetiracteam (p<0.001; סיכון יחסי של 0.35, רווח בר-סמך 95% של 0.22-0.56).

העלאת מינון Levetiracetam מ-40 מ”ג/ק”ג ל-60 מ”ג/ק”ג לוותה בשיפור של 7.5% ביעילות הטיפול.

בחולים שחולקו באקראי לטיפול ב-Phenobarbital תועד שיעור אירועים חריגים גבוה יותר, אך ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים להערכת מינונים גבוהים יותר של Levetiracetam וכן ממליצים על השלמת מחקרים עם הערכה ארוכת טווח של הנתונים.

Pediatrics 2020

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

למרות שלא נערך על קבוצת יילודים גדולה מאד מחקר זה מוכיח כי פנוברביטל יעיל יותר בהפסקת הפרכוסים ביילודים מאשר ה-Levetiracetam (קפרה). גם לאחר שמעלים את מינון הקפרה ל-60 מ”ג לק”ג ליממה עדיין הפנוברביטל היה יעיל פי 2 בהפסקת הפרכוסים. עדיין יש מקום לעקוב אחר היילודים הללו לאורך זמן כדי ללמוד על ההשפעות ארוכות הטווח של הטיפול.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

    סיכון גבוה כפליים לפרכוסים בחולים עם טרשת נפוצה  (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

    בחולים עם טרשת נפוצה סיכון גבוה כמעט כפליים לפרכוסים, כאשר הסיכון גבוה עוד יותר בחולים תחת טיפול אימונומודולטורי לוויסות קולטן ספינגוזין-1-פוספט, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה של מחקרים אקראיים ומבוקרים, שפורסמה בכתב העת Journal of Neurology, Neurosurgery, and Psychiatry. מטה האנליזה כללה 63 מחקרים אקראיים ומבוקרים בשלב 3 עם 53,535 חולים. מרבית המחקרים שנכללו בסקירה […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

  • טיפול שמרני בטוח לשלייה נעוצה (AJOG)

    טיפול שמרני בטוח לשלייה נעוצה (AJOG)

    שיעורי התחלואה האימהית בקרב נשים עם שלייה נעוצה היו דומים כשבוצע ניהול באסטרטגיות חלופיות לניתוח קיסרי, כך עולה ממחקר שפורסם ב-American Journal of Obstetrics and Gynecology.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה