Pregnancy

עדויות חדשות תומכות בתועלת של מתן תוך-ורידי של ברזל בהיריון (The Lancet)

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Hematology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים מהם עולה כי יש הבדלים ביעילות של תכשירי ברזל לטיפול באנמיה על-רקע חסר ברזל בהיריון, עם עדויות טובות התומכות בתועלת של מתן תוך-ורידי של Iron Sucrose וחלק מהעדויות תומכות במתן תוך-ורידי של Ferric Carboxymaltose.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם תכשירי ברזל רבים הזמינים לטיפול באנמיה על-רקע חסר ברזל בנשים הרות. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לסכם את היעילות והבטיחות של תכשירי ברזל באוכלוסיה זו.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים וכללו מחקרים שהתמקדו בנשים הרות עם אנמיה על-רקע חסר ברזל, תוך הערכת תכשירי ברזל, ללא תלות באופן מתן התוספים. התוצא העיקרי היה היעילות של תכשירי ברזל, כפי שנקבע לפי שינוי ריכוז המוגלובין לאחר 4 שבועות. התוצאים המשניים כללו את השינוי בריכוז פריטין לאחר 4 שבועות ואירועים חריגים על-רקע הטיפול.

מבין 3,037 מאמרים שנבחנו, החוקרים כללו 53 מחקרים שכללו נתונים אודות 9,145 נשים, מהם 30 מחקרים (15 מחקרים התערבותיים) עם 3,243 נשים שתרמו למטה האנליזה להערכת ההשפעה על ריכוז המוגלובין ו-15 מחקרים (9 מחקרים התערבותיים) עם 1,396 נשים שתרמו להערכת ההשפעה על ריכוז פריטין בדם.

הסיכון להטיה היה שונה בין המחקרים השונים שנכללו במטה-אנליזה, כאשר ב-22 מבין 30 המחקרים שנכללו במטה-אנליזה להערכת ההשפעה על ריכוז המוגלובין תועד סיכון בינוני או גבוה להטיה.

בהשוואה למתן פומי של Ferrous Sulfate, מתן תוך-ורידי של Iron Sucrose הוביל לשיפור ריכוז המוגלובין (הבדל ממוצע של 7.17 גרם/ליטר) וריכוז פריטין בדם (הבדל ממוצע של 49.66 מיקרוגרם/ליטר) ומתן תוך-ורידי של Ferric Carboxymaltose הוביל לשיפור ריכוז המוגלובין (הבדל ממוצע של 8.52 גרם/ליטר).

לא היו עדויות מספקות אודות הבדלים עם התערבויות אחרות לעומת Ferrous Sulfate.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר עם תוספי ברזל פומי כללו השפעות גסטרואינטסינאליות (בחילות, הקאות, שינוי הרגלי יציאה). תופעות לוואי היו פחות נפוצות עם תכשירים פראנטרליים, אם כי תכשירים אלו לוו בדיווחים על כאב מקומי, גירוי עורי ובמקרים נדירים, תגובות אלרגיות.

החוקרים קוראים לקחת בחשבון את התועלת של תכשירים פרטניים לפני מתן ברזל תוך-ורידי, במטרה להבטיח מתן טיפול יעיל.

The Lancet, July 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה