Pregnancy

צריכה יומית של אגוזי מלך עשויה לשפר את פרופיל השומנים (Circulation)

במבוגרים בריאים שהקפידו על אכילת אגוזי מלך כל יום במשך שנתיים תועדה ירידה משמעותית ברמות כולסטרול כללי ורמות LDL (Low Density Lipoprotein), כמו גם ירידה בריכוז חלקיקי LDL קטנים, כך עולה מתוצאות מחקר WAHA שפורסמו בכתב העת Circulation.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי אגוזים בכלל, ואגוזי מלך בפרט, מלווים בשיעורים נמוכים יותר של מחלות לב ואירועים מוחיים.

מחקר WAHA כלל 708 מבוגרים בריאים בגילאי 63-79 שנים, ללא מחלות רקע מג’וריות, אשר גויסו משני מרכזים. המשתתפים במחקר קיבלו דיאטה ללא אגוזי מלך, או דיאטה עם תוספי אגוזי מלך, כאשר במהלך הביקורים שנערכו כל חודשיים תועדה ההיענות, הסבילות, שינוי טיפול תרופתי ומשקל הגוף.

הרופאים המטפלים עקבו אחר המשתתפים וערכו התאמות בטיפול התרופתי, כולל תרופות לאיזון פרופיל השומנים, בהתאם לגורמי הסיכון שלהם.

בסופו של דבר, 636 משתתפים השלימו את המחקר ונתונים מלאים אודות פרופיל השומנים בדם היו זמינים עבור 628 משתתפים (גיל ממוצע של 69 שנים; 67% נשים). מבין המשתתפים, כשליש (32%) טופלו בסטטינים.

מהנתונים עולה כי תוספת אגוזי מלך לדיאטה לוותה בירידה של 4.4% בריכוז כולסטרול כללי (ירידה ממוצעת של 8.5 מ”ג/ד”ל; רווח בר-סמך 95% של 11.2- עד 5.4- מ”ג/ד”ל), ירידה של 3.6% בריכוז LDL (ירידה ממוצעת של 4.3 מ”ג/ד”ל; רווח בר-סמך 95% של 6.6- עד 1.6- מ”ג/ד”ל) וירידה של 16.8% בריכוז ILDL (ירידה ממוצעת של 1.3 מ”ג/ד”ל; רווח בר-סמך 95% של 1.5- עד 1- מ”ג/ד”ל); לא תועדו שינויים בריכוזי טריגליצרידים ו-HDL.

עוד עולה מהנתונים כי תוספת אגוזי מלך הפחית את הריכוז הכולל של חלקיקי LDL בשיעור של 4.3% ואת הריכוז של חלקיקי LDL קטנים בשיעור של 6.1%. החוקרים מדווחים על הבדלים מגדריים, כאשר דיאטה עם אגוזי מלך הפחיתה ריכוז LDL ב-7.9% בגברים וב-2.6% בנשים (p=0.007).

החוקרים מציינים כי מאחר וכשליש מהמשתתפים במחקר קיבלו טיפול בסטטינים, ריכוז הכולסטרול הממוצע בכלל המשתתפים במחקר היה תקין. בקרב אלו עם רמות כולסטרול גבוהות, הירידה בריכוז LDL עם דיאטה עתירת אגוזים עשויה להיות גדולה יותר.

החוקרים כותבים כי הירידה בסיכון למחלות לב ואירועים מוחיים הינה ככל הנראה בשל הפחתת רמות LDL, כפי שדווח בעבר, וכן בשל שיפור איכות חלקיקי LDL, כפי שעולה מהנתונים הנוכחיים.

Circulation 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה