Pregnancy

עדויות חדשות מעידות כי זיהום בקורונה במהלך היריון אנו פוגע בהתפתחות מוח העובר (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Radiological Society of North America)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Radiological Society of North America עולה כי זיהום בנגיף הקורונה בנשים הרות עם מחלה בדרגה קלה-עד-בינונית אינו משפיע על המוח של העובר המתפתח.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נשים רבות שנדבקו בנגיף הקורונה במהלך ההיריון חוששות כי הזיהום יפגע בהתפתחות העובר. עד כה היו פרסומים מעטים אודות הדבקה ורטיקאלית של העובר, כאשר הסיכון המדויק אינו ידוע ועדיין אינו מובן היטב. מטרת המחקר הנוכח הייתה ללמוד עוד על ההשפעה האפשרית של זיהום אימהי בנגיף הקורונה על התפתחות מוח העובר.

המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית ממליץ לנשים הרות או אלו המתכננות להרות להשלים את מנות החיסון כנגד נגיף הקורונה במטרה להפחית את הסיכון למחלה חמורה. עד כה, החיסון מהווה את האמצעי המבטיח ביותר להגנה מפני COVID-19 וכל תופעת לוואי אפשרית היא ברת טיפול, גם בנשים הרו.

החוקרים התבססו על בדיקת MRI של העובר להערכת 33 נשים עם COVID-19 במהלך ההיריון (גיל היריון ממוצע של 28.4 שבועות). התסמינים בנשים אלו הופיעו לאחר ממוצע של 18.3 שבועות היריון, כאשר התסמינים הנפוצים כללו ירידה או אובדן חוש ריח (87.9%) או טעם (78.8%), שיעול יבש (57.6%), חום (27.3%) וקוצר נשימה (30.3%).

שני רדיולוגים מנוסים בחנו בדיקות MRI של העוברים, כולל הערכה של מוח העובר וחללים מלאי-נוזל במוח העובר, סימנים אפשריים לנפיחות מוחית והסתיידויות מוחיות. הם גם כימתו את מבני המוח.

על-סמך הנתונים, התפתחות המוח באזורים שנבחנו תאמו לגיל בכלל העוברים. לא תוארו הסתיידויות, סימני נפיחות או הרחבת חללים מלאי-נוזל, ולא היו עדויות המצביעות על זיהום מוח העובר.

החוקרים סיכמו וקבעו כי מהמחקר שלהם אין עדת לכך שזיהום אימהי בנגיף הקורונה משפיע בכל צורה על התפתחות מוח העובר. הם מדגישים כי המחקר כלל רק אימהות עם תסמינים בדרגה קלה-עד-בינונית אשר לא אושפזו בבתי חולים ולא ניתן להסיק מכך על השפעה אפשרית של מחלה חמורה משנית לנגיף הקורונה על התפתחות מוח העובר.

החוקרים מדגישים כי למרות הממצאים המשמחים של המחקר, חשוב כי נשים יקפידו על קבלת החיסון כנגד נגיף הקורונה במטרה להפחית את הסיכון למחלה חמורה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Radiological Society of North America

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה