Pulm. Hypertension

פרופיל השומנים של האם במהלך ההיריון עשוי לנבא חומרת אוטם לבבי בצאצא (Eur J Prev Cardiol)

פרופיל השומנים בדם האם במהלך היריון הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לחומרת אוטם לבבי חד בצאצא, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פרופיל השומנים אינו נבדק באופן שגרתי בנשים הרות, לכן אין מחקרים רבים להערכת הקשר בין פרופיל השומנים בזמן היריון ובין המצב הבריאותי של הצאצא.

במחקר הרטרוספקטיבי נכללו 310 משתתפים שאושפזו לבית החולים עם נתונים זמינים אודות פרופיל השומנים בדם האם במהלך ההיריון. החוקרים זיהו 89 חולים עם אוטם לבבי חד (גיל ממוצע של 47 שנים) וכאב חזה טיפוסי, עדות לגלי Q ועליה בריכוז קריאטין קינאז ו-221 חולים ששימשו כביקורות ואושפזו מסיבות אחרות.

החולים עם אוטם לבבי חד סווגו לפי חומרת המחלה, כאשר 56 חולים אובחנו עם אוטם לבבי חד בדרגה חמורה, אשר הוגדר כאוטם המערב שלושה עורקים, מקטע פליטה של חדר שמאל של עד 35%, שיא ריכוז קריאטין קינאז של מעל 1,200 מ”ג/ד”ל או CK-MB של מעלה 200 מ”ג/ד”ל.

מהנתונים עולה קשר בין פרופיל השומנים בדם האם בזמן ההיריון ובין חומרת אוטם לבבי חד כפי שנקבע לפי מספר כלי הדם (p=0.001), מקטע הפליטה (p=0.003), ריכוז קריאטין קינאז (P=0.014), ריכוז CK-MB (p=0.001) וזמן הישרדות (p=0.031).

בנוסף, פרופיל השומנים בדם האם בזמן היריון ניבא באופן בלתי-תלוי את חומרת אוטם לבבי חד ללא תלות בגיל, מין, מדד מסת גוף וגורמי סיכון למחלת לב כלילית (יחס סיכויים של 1.382, רווח בר-סמך 95% של 1.046-1.825). עם זאת, משך ההישרדות הושפע משמעותית מחומרת אוטם לבבי חד ללא תלות בגיל, מין, מספר גורמי סיכון ופרופיל השומנים בדם האם בזמן היריון (יחס סיכון של 2.619, רווח בר-סמך 95% של 1.03-6.6.59).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לאשר את ממצאי המחקר ולהבין טוב יותר את היקף ההשפעה של פרופיל השומנים בדם האם על התפתחות טרשת עורקים בצאצא.

Eur J Prev Cardiol. 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה