Renal Failure

שכיחות גבוהה של טיפול בתרופות נפרוטוקסיות בילדים עם מחלת כליות כרונית (Clin J Am Soc Nephrol)

תרופות נפרוטוקסיות ניתנות בשיעורים גבוהים לילדים עם מחלת כליות כרונית ע”י הרופאים המטפלים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את שיעור המרשמים לטיפול בתרופות העלולות להיות נפרוטוקסיות בילדים עם מחלת כליות כרונית, בהשוואה לילדים ללא מחלת כליות כרונית. הם השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי, מבוסס-אוכלוסיה, שכלל חולים מתחת לגיל 18 שנים אשר היו במאגר CPRD (Clinical Practice Research Datalink) בין 1997-2017.

החוקרים התאימו בין ילדים עם מחלת כליות כרונית ובין 4 ביקורות ללא מחלת כליות כרונית לפי תאריך אבחנת מחלת הכליות, מין, גיל, מרפאה מטפלת ומספר הביקורים לרופא המטפל במהלך השנה שקדמה לגיוס למאגר. הם חישבו את ההימצאות ושיעור המרשמים לטיפול העלולות להיות נפרוטוקסיות לאורך תקופת המעקב בילדים עם מחלת כליות כרונית, בהשוואה לאלו ללא מחלת כליות כרונית.

בניתוח הנתונים הראשוני התמקדו החוקרים במשפחות התרופות הבאות: אמינוגליקוזידים, תרופות אנטי-ויראליות, נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, סליצילאטים, מעכבי תעלות מימן ותכשירים אימונו-מודולטורים.

מבין למעלה מ-1.5 מיליון מטופלים, החוקרים זיהו 1,018 מקרים של מחלת כליות כרונית ו-4,072 ביקורות תואמות ללא מחלת כליות כרונית (גיל ממוצע של 9.8 שנים; 52% בנים). לאורך מעקב ממוצע של 3.3 שנים, 26% מהילדים עם מחלת כליות כרונית ו-15% מאלו ללא מחלת כליות כרונית קיבלו מרשם לתרופה העלולה להיות נפרוטוקסית. השיעור הכולל של מרשמים לתרופות נפרוטוקסיות עמד על 71 מרשמים ל-100 שנות-אדם באלו עם מחלת כליות כרונית ועל 8 מרשמים ל-100 שנות-אדם בביקורות ללא מחלת כליות כרונית (יחס שיעורים מתוקן של 4.1, רווח בר-סמך 95% של 2.7-6.1).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ילדים עם מחלת כליות כרונית מקבלים לעיתים קרובות מרשמים לטיפול בתרופות העלולות לפגוע בתפקוד הכלייתי.

Clin J Am Soc Nephrol 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה