Renal Failure

אנדוסקופיה עם הדמיה בצבע משפרת זיהוי ממאירות בדרכי עיכול עליונות (Ann Intern Med)

השימוש בהדמיה בצבע בבדיקת אנדוסקופיה של מערכת העיכול העליונה משפרת את יכולת זיהוי גידולים, בהשוואה לאנדוסקופיה סטנדרטית עם אור לבן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הדמיה בצבע (Linked Color Imaging, או LCI) הינה טכניקת אנדוסקופיה חדשה המאפשרת לזהות הבדלים קלים בצבע הרירית. כעת הם ביקשו להשוואת תוצאות אנדוסקופיה של מערכת העיכול העליונה עם LCI אל מול הדמיה עם אור לבן (White Light Imaging, או WLI) לזיהוי גידולים במערכת העיכול העליונה.

המחקר המבוקר, רב-מרכזי, כלל משתתפים מ-16 בתי חולים אקדמיים ושלושה בתי חולים שלישוניים ביפן. החוקרים גייסו למחקר 1,502 משתתפים עם אבחנה קודמת או פעילה של ממאירות במערכת העיכול, אשר היו במעקב אחר ממאירות במערכת העיכול. המשתתפים חולקו באקראי להשלמת אנדוסקופיה עם WLI ולאחר בדיקה עם LCI (קבוצת WLI), או השלמת אנדוסקופיה עם LCI ולאחריה בדיקה עם WLI (קבוצת LCI).

התוצא העיקרי של המחקר כלל אבחנה של גידול אחד, או יותר, בלוע, וושט, או קיבה בבדיקה הראשונה והתוצא המשני כלל פספוס אבחנה של גידול אחד, או יותר, בבדיקה הראשונה.

החוקרים מדווחים כי 752 משתתפים חולקו לקבוצת WLI ו-750 חולקו לקבוצת KCI. שיעור החולים עם עדות בבדיקה הראשונה לגידול אחד, או יותר, היה גבוה יותר עם LCI, בהשוואה ל-WLI (8.0% לעומת 4.8%, בהתאמה; יחס סיכון של 1.67, p=0.011).

שיעור הגידולים שפוספסו בבדיקה הראשונה היה נמוך יותר בקבוצת LCI, בהשוואה לקבוצת WLI (0.67% לעומת 3.5%; יחס סיכויים של 0.19, רווח בר-סמך 95% של 0.07-0.50).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי אנדוסקופיה של מערכת העיכול העליונה עם הדמיה בצבע יעילה יותר מאנדוסקופיה עם חומר לבן לזיהוי גידולים בלוע, וושט וקיבה.

Ann Intern Med. Published online October 20, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה