Renal Failure

חשיבות טיפולים חדשים כנגד מחלת GVHD כרונית (מתוך כנס ה- Transplant & Cellular Therapies)

למרות השיפור במניעת תגובות שתל נגד מאחסן (Graft-versus-Host Disease), מקרים של GVHD כרוני עדיין מופיעים ב-10-40% מהחולים לאחר השתלה אלוגנאית של תאי גזע וחולים אלו עשויים להידרש לטיפול ממושך במספר קווי טיפול, כך טוענים מומחים בתחום במהלך מפגש ה-Transplant & Cellular Therapies מטעם ה-American Society for Blood and Marrow Transplantation וה-Center for International Blood and Marrow Transplant Research.

המומחים סקרו את המחקרים הקליניים בנושא GVHD כרוני ומסבירים כי למרות ירידה הדרגתית בהיארעות GVHD כרוני במהלך 40 השנים האחרונות, עם שיפור שיעורי ההישרדות ללא-הישנות ושיעורי ההישרדות הכוללים לאחר אבחנת GVHD כרוני, חולים עם אבחנה של הפרעה זו עדיין צפויים לעבור קווי טיפול ולקבל טיפולים למשך שנים רבות.

לדוגמא, מבין 148 חולים עם GVHD כרוני אשר טופלו במרכז הרפואי שלהם, 66% קיבלו שני קווי טיפול, 50% השלימו שלושה קווי טיפול, 37% נדרשו לארבעה קווי טיפול ו-20% נדרשו לחמישה קווי טיפול ויותר.

טיפולי הצלה לחולים עם GVHD כרוני התרחקו מטיפולים אימונו-מודולטוריים ותרופות לדיכוי חיסוני כבר בשנות ה-90 המוקדמות של המאה הקודמות, לטובת טיפול בנוגדנים חד-שבטיים, דוגמת Rituximab בתחילת שנות ה-2000, למעכבי Interleukin-2 ומעכבי טירוזין קינאז דוגמת Ruxolitinib ו-Ibrutinib.

כיום, ישנם 36 תכשירים המאושרים ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי להתוויה אחת, לכל הפחות, ועשויים לשמש לטיפול במקרי GVHD כרוני.

המומחים מדגישים כי ישנם שישה יעדי טיפול בחולים עם GVHD כרוני: איזון סימנים ותסמינים, מניעת נזק נוסף לרקמות ואיברים, צמצום רעילות, שמירה על פעילות שתל נגד גידול, השגת סבילות שתל והפסקת דיכוי חיסוני, ושיפור הישרדות ללא הישנות.

ישנם 33 מחקרים פעילים בנושא GVHD כרוני המגייסים באופן פעיל חולים, עם 13 מחקרים נוספים שעדיין נערכים בימים אלו אך השלימו את הגיוס למחקר. ניתן לסווג את המחקרים מסווגים לפי מנגנון הפעולה וכוללים תכשירים המכוונים כנגד תאי T-regulatory, תאי B ו/או מסלולי מעבר אותות מקולטני תאי B, מונוציטים/מקרופאגים, חסימה משולבת, מעכבי פרוטאוזום, מעכבי JAK1/2, מעכבי ROCK2, מעכבי מסלול Hedgehog, טיפול תאי וטיפול ממוקד-איבר.

במרבית המחקרים התוצא העיקרי הוא שיעורי תגובה כוללים, וכל המחקרים, למעט חמישה, מצויים כעת בשלב 1 או 2. המחקרים הפעילים בשלב 3 כוללים שני מחקרים להערכת Ibrutinib, אחד עם התכשיר הניסיוני Itacitinib, אחד עם Ruxolitinib ואחד עם תאי גזע מזנכימאליים.

במהלך ההרצאה סקרו החוקרים את הטיפולים הזמינים והסבירו כי מדובר בתקופה מרגשת מאר וישנן תרופות רבות המצויות בשלבי מחקר לטיפול בחולים עם GVHD כרוני.

מתוך כנס ה- Transplant & Cellular Therapies

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • עדויות חדשות תומכות בהשהיית טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני בדיקות אנדוסקופיות להפחתת הסיכון לאספירציה (Gastroenterology)

    עדויות חדשות תומכות בהשהיית טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 לפני בדיקות אנדוסקופיות להפחתת הסיכון לאספירציה (Gastroenterology)

    טיפול בתרופות ממשפחת GLP-1RA (או Glucagon-Like Peptide-1 Receptor Agonists) מלווה בסיכון מוגבר משמעותית לדלקת ריאות משנית לאספירציה לאחר אנדוסקופיה של מערכת העיכול, בפרט לאחר אנדוסקופיה עליונה וטשטוש עם פרופופול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Gastroenterology. איגוד ה-American Society of Anesthesiologists פרסם לאחרונה קווים מנחים הממליצים על השהיית GLP-1RA לפני פרוצדורה אנדוסקופית או ניתוחית […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • היעילות והבטיחות של Tildrakizumab בטיפול בפסוריאזיס רובדי של הקרקפת (J Am Acad Dermatol)

    היעילות והבטיחות של Tildrakizumab בטיפול בפסוריאזיס רובדי של הקרקפת (J Am Acad Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Tildrakizumab (אילומיה) מהווה טיפול יעיל כנגד פסוריאזיס של הקרקפת, ללא סוגיות בטיחות חדשות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פסוריאזיס של הקרקפת הינה מחלה נפוצה וקשה לטיפול. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה