Renal Failure

סיכום העדויות בנושא זיהום בנגיף קורונה בתינוקות וילדים (מתוך אתר Medscape)

קורונה

עם שטף המידע החדש בכל יום אודות זיהום בנגיף הקורונה, קשה לעקוב אחר כל העדכונים אודות ההשפעה של המגפה על ילדים ומהן ההמלצות המתאימות בנושא. במאמר שפורסם באתר Medscape מספקים הכותבים סיכום של העדויות העדכניות בנושא.

יילודים

מנתונים שנאספו במהלך מרץ עד אוקטובר בשנת 2020 להערכת תוצאות זיהום בנגיף קורונה על נשים הרות ויילודים, רובן היו חיוביות לנגיף הקורונה בטרימסטר השלישי להיריון, עלה כי 12.9% מהיילודים שנולדו לאימהות עם הזיהום הנגיפי נולדו מוקדם, זאת בהשוואה לשיעור צפוי באוכלוסיה של 10%, רמז לכך שזיהום בטרימסטר שלישי עשוי להיות מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת.

מבין 610 תינוקות שנולדו לאימהות עם נגיף קורונה ונבדקו בעצמם לזיהום הנגיפי במהלך השהות בבית החולים, 2.6% נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה. שיעור התינוקות החיוביים לנגיף קורונה הגיע עד 4.3% בקרב תינוקות שנולדו לאימהות עם זיהום מתועד בנגיף קורונה בתוך שבועיים מהלידה. לא תועדו מקרים של זיהום חדש בתינוקות בקרב אלו שנולדו לאימהות בהם הזיהום אירע למעלה משבועיים טרם הלידה.

ממחקר אחר עלה כי בקרב תינוקות בגילאי 0-12 חודשים שאובחנו או טופלו בין פברואר עד מאי, 25 מבין 1,165 תינוקות (2.0%) אובחנו עם הזיהום הנגיפי וכשמונה מהם אושפזו בבית חולים; 85% סבלו מתסמינים במערכת העיכול, 81% פיתחו חום. תסמינים בדרכי נשימה עליונות תועדו ב-59% מהתינוקות, אך התינוקות לא נדרשו לתוספת חמצן. סך העדויות העיד כי תינוקות לרוב מפתחים רק תסמינים קלים כאשר נדבקים בנגיף הקורונה ותסמינים נשימתיים אינם הממצא הנפוץ ביותר.

ילדים

במחקר שכלל קרוב ל-2,000 ילדים עם בדיקה חיובית לנגיף הקורונה, כשליש (35.9%) לא הציגו כל תסמין של הזיהום. חלק מהתסמינים שתועדו לא סייעו בהבחנה בין ילדים שנמצאו חיוביים לזיהום ואלו שהיו שליליים לנגיף. שכיחות כאבי מפרקים או שרירים, חולשה ותסמינים נשימתיים לא היו שונים בין ילדים עם ובלי זיהום בנגיף הקורונה. עם זאת, אובדן חוש ריח היה הרבה יותר נפוץ בקרב אלו שהיו חיוביים לקורונה (7.7% לעומת 1.1%). כאבי ראש תועדו ב-15.7% מהילדים החיוביים, בהשוואה ל-6.3% מהילדים השליליים לזיהום. חום היה מעט יותר נפוץ ושכיחותו עמדה על 25.5% מהילדים החיוביים ועל 15% מאלו שהיו שליליים לקורונה.

החוקרים חישבו כי יחס הסבירות לתוצאה חיובית לזיהום בנגיף הקורונה נע בין 1-1.8 למרבית התסמינים, אם כי עם בחילות והקאות תועד יחס סבירות של 5.5 ועל חוסר חוש ריח הגיע יחס הסבירות הנ”ל ל-7.3. יחס הסבירות היה גבוה יותר עם שילוב תסמינים ועלתה הצעה כי בתי ספר יתמקדו בזיהוי ילדים עם משלבי תסמינים ספציפיים יותר לצורך החלטה על בדיקות אפשריות או בידוד ביתי.

זיהום קורונה בבתי ספר

הסיכון להדבקה בתנאים שונים בהחלט מעורר עניין בקרב רופאי ילדים והנתונים בנושא חשובים מאוד. מדו”ח מטעם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן אודות 17 בתי ספר בוויסקונסין בין אוגוסט ועד נובמבר עלה כי שיעורי הזיהום בתלמידים בקרב מורים ואנשי צוות בבתי ספר עמדו על 63% מהשיעור באוכלוסיה הכללית באותה עת, עדות לכך שהגישות בהן נקטו בבתי ספר היו יעילות. בנוסף, בקרב תלמידים שנדבקו בנגיף קורונה, רק 5% ממקרי ההדבקה יוחסו לחשיפה בבית הספר. לא תועדו מקרים של נגיף קורונה בקרב אנשי צוות על-רקע חשיפה בבית הספר.

מנתונים שפורסמו בפברואר 2021 עלה כי מבוגרים צעירים מהווים את המקור הגדול ביותר להמשך המגפה. על-בסיס נתונים בין אוגוסט ועד אוקטובר בשנת 2020, פתיחת בתי הספר לא הובילה לשינוי ברמת האוכלוסייה במקרי תמותה על-רקע קורונה. הנתונים תמכו בהעדפת מתן חיסונים למבוגרים צעירים בגיל העבודה, מאחר ואלו עשויים לסייע במניעת התפשטות המחלה למבוגרים.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    למרות חשש מפני תביעות רשלנות רפואית של רופאים, חוקרים לא מצאו עליה בתביעות רשלנות רפואית מוצלחות על-רקע מעקב פעיל כגישת טיפול בחולים עם סרטן בדרגת סיכון נמוכה, כך מדווח במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network שוקלות מעקב פעיל כגישה יעילה לטיפול בסרטן […]

  • הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות לוותה בקיצור משך השהות באשפוז לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק, בהשוואה לגישת טיפול סטנדרטי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Bone and Joint Surgery. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התוצאות בקרב חולים שעברו ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך או הברך והשלימו הערכה קדם-ניתוחית […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה