Renal Failure

החשיבות הפרוגנוסטית של ריכוזי טרופונין בחולים עם מחלת עורקים כלילית לא-חוסמת (מתוך אתר Researchsquare)

במאמר שפורסם באתר Researchsquare וטרם עבר סיקור עמיתים מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם מחלת עורקים כלילית שאינה גורמת חסימה כלילית, עליה מתונה בריכוזי טרופונין מלווה בהפרעה בזילוח שריר הלב על-פי בדיקת אקו-לב במאמץ תרופתי.

בקרב חולים עם מחלה כלילית לא-חסימתית, גם באלו עם עליה מתונה בלבד בריכוזי טרופונין (Cardiac Troponin I), קיימת תת-קבוצה בסיכון מוגבר להתקדמות לתמותה קרדיווסקולארית או אוטם לבבי לא-פטאלי. עליות כאלו בריכוזי טרופונין לבבי עשויות להשפיע על הפרוגנוזה במנגנונים שונים מאיסכמיה לבבית ועשויות לסייע בזיהוי חולים בסיכון גבוה להתערבות.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין עליות טרופונין לבבי בבדיקה ברגישות גבוהה ובין הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית או אוטם לבבי לא-פטאלי.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל 474 חולים (גיל חציוני של 57 שנים, 61% נשים) עם חשד למחלת עורקים כלילית וללא היצרות כלילית של 50% ומעלה בין השנים 2011 עד 2017. המשתתפים היו במעקב אחר תוצא משולב שכלל תמותה קרדיווסקולארית או אוטם לבבי לא-פטאלי.

המשתתפים במחקר השלימו מבחן אקו-לב במאמץ תרופתי עם Adenosine Triphosphate Disodium; המדידות כללו את מהירות המילוי החוזר וזרימת דם לשריר הלב וכן את רזרבת זרימת דם לשריר הלב.

החוקרים מדווחים כי ריכוזי טרופונין לבבי בטווח המדיד תועדו ב-214 חולים (45.1%). בסיכומו של דבר, 420 חולים השלימו את המעקב, אשר ארך 41 חודשים (חציון) ו-12 חולים פיתחו את תוצאי הסיום (10 מקרי תמותה קרדיווסקולארית ושני מקרי אוטם לבבי לא-פטאלי).

חולים עם ריכוז טרופונין לבבי של 0.007 ננוגרם/מ”ל ומעלה היו מבוגרים יותר משמעותית (p<0.05) ובסיכון גבוה יותר לפרפור פרוזדורים (p<0.001) ועם רזרבת זרימת דם לשריר הלב נמוכה יותר (p<0.001), בהשוואה לאלו עם רמות טרופונין לבבי לא-מדידות.

עוד מדווחים החוקרים על קשר בין רמות טרופונין לבבי מדידות ובין ירידה ברזרבת זרימת דם לשריר הלב לאחר תקנון רב-משתני (יחס סיכויים של 0.20, P=0.039) וללא תלות ברזרבת זרימת דם לשריר הלב. רמות טרופונין לבבי גבוהות יותר לוו בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים חדשים (יחס סיכון מתוקן של 13.4, p<0.001).

החוקרים מסכמים וכותבים כי רמות טרופונין לבבי בבדיקה עם רגישות גבוהה מנבאות סיכון מוגבר לתמותה קרדיווסקולארית או אוטם לבבי לא-פטאלי, ללא תלות בהפרעה בתפקוד כלי הדם הקטנים.

מתוך אתר Researchsquare

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה