Respiratory Infections

רמות hs-CRP בקבלה לאשפוז עשויות לשפר יכולת חיזוי סיבוכים באשפוז בחולים עם אוטם לבבי חד (Clinical Cardiology)

במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות hs-CRP (High-Sensitivity C-Reactive Protein) בעת קבלה לאשפוז מהוות גורם סיכון משמעותי ובלתי-תלוי לסיבוכים באשפוז בחולים עם אוטם לבבי חד. הוספת ריכוז hs-CRP למדד הסיכון GRACE (Diabetes Care) עשויה לשפר את יכולת ניבוי הופעת סיבוכים באשפוז.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אוטם לבבי חד מהווה את הגורם המרכזי לתמותה ומוגבלות במחלות קרדיווסקולארית וצרברווסקולארית. מחקרים קודמים מצאו כי הן מדד GRACE והן ריכוז hs-CRP הינם בעלי חשיבות פרוגנוסטית בחולים עם אוטם לבבי חד. עם זאת, לא ברור אם תוספת ריכוז hs-CRP למדד GRACE תוביל לשיפור יכולת החיזוי של המדד.

השערת המחקר הייתה כי הוספת hs-CRP למדד הסיכון GRACE תוביל לשיפור היכולת לזהות נכונה התפתחות סיבוכים במהלך אשפוז חולים עם אוטם לבבי חד.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל 184 חולים עם אוטם לבבי חד, אשר סווגו לארבע קבוצות לפי רבעוני hs-CRP. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין רמות hs-CRP ובין מדד הסיכון GRACE.

מהנתונים עולה קורלציה חיובית משמעותית בין רמות hs-CRP ובין מדד הסיכון GRACE (r = 0.191, p<0.001). שילוב hs-CRP עם מדד GRACE עשוי לשפר את היכולת של מדד הסיכון לבדו להבחין בצורה מדויקת בין חולים הצפויים לסיבוכים באשפוז מאלו שאינם צפויים לסיבוכים במהלך השהות בבית החולים (p<0.001).

ממצאי המחקר תומכים בחשיבות הפרוגנוסטית של רמות hs-CRP בדם בקבלה לאשפוז של חולים עם אוטם לבבי.

Clinical Cardiology, Jan 23, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה