Retinopathy

הנחיות ה-European Respiratory Society אודות טיפול ארוך-טווח בילדים עם BPD (מתוך European Respiratory Journal) והערות עורך נאונטולוגיה ד”ר ברזילי

מסמך הנחיות חדש מטעם ה-European Respiratory Society, אשר פורסם בכתב העת European Respiratory Journal, כולל המלצות למעקב וטיפול בילדים עם אבחנה של BPD (Bronchopulmonary Dysplasia) אשר שוחררו מבית החולים, או בגיל של מעל למעלה מ-36 שבועות ממחזור ווסת אחרון.

ההנחיות התבססו על שאלות PICO (Population, Intervention, Comparison and Outcomes) בנוגע לטיפול הקליני, עם סקירה שיטתית של הספרות הרפואית ובחינת העדויות על-פי סולם GRADE (Grading of Recommendations, Assessment, Development and Evaluation). לאחר הערכת המאזן בין ההשלכות הרצויות (יתרונות) והלא-רצויות (נטל, תופעות לוואי) של ההתערבות, דרגת הודאות של העדויות והערכים, צוות המשימה קבע המלצות מותנות למעקב וטיפול בילדים עם BPD על-בסיס עדויות באיכות נמוכה או נמוכה מאוד.

המומחים מציעים ניטור הכולל הדמיית ריאות באמצעות קרינה מייננת בתת-קבוצה של חולים בלבד, לדוגמא חולים עם BPD חמור או אשפוזים חוזרים, ומעקב הכולל השלמת תפקודי ריאות בכל הילדים. הם מציעים ייעוץ פרטני להורים בנוגע להשתתפות במעון יום. בכל הנוגע לטיפול, המומחים מציעים שימוש במרחיבי סמפונות רק בתת-קבוצה של ילדים, לדוגמא, אלו עם תסמינים דמויי-אסתמה, או עדות להפיכות בבדיקת תפקודי ריאות, להימנע ממתן משאפי סטרואידים או טיפול סיסטמי בקורטיקוסטרואידים, הפחתה הדרגתית של מינון הטיפול במשתנים במידה והותחל טיפול בתקופת היילוד וטיפול בתוספת חמצן עם יעד רוויון חמצן של 90-95%.

לאחר תקופת היילוד ולתוך תקופת ההתבגרות ישנה עדיפות לגישה מולטי-דיציפלינרית בטיפול בילדים עם אבחנה של BPD בדרגה חמורה.

המומחים מסיימים בכך שיש לשקול המלצות אלו עד שיהיו עדויות חדשות זמינות.

European Respiratory Journal 2019

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

כל מי שמטפל בילדים אלה יודע כי אלו ילדים ללא רזרבה נשימתית כמעט (החמורים שבהם) שיש לפחות לזהות אותם כקבוצת סיכון ולעקוב אחריהם. במידה רבה ההמלצות האלה מקלות ומבדילות בין חולי BPD קשים לבין כאלה פחות. בקבוצת הילדים הקשים יש חשיבות למעקב וניטור קפדניים. לעומת זאת, בקלים יותר מלבד ההמלצה של ביצוע תפקודי ריאות ומעקב אין המלצה להחריג אותם מן האוכלוסיה הרגילה (אין צורך לתת קורטיקוסטרואידים, מרחיבי סימפונות, משתנים באופן קבוע. אין צורך להימנע מללכת למעונות יום ולתת חמצן עודף אם יש להם סטורציה של מעל ל-90%)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה