Retinopathy

גברים שאובחנו בסוכרת מסוג 2 עד גיל 40 ככל הנראה בסיכון מוגבר לפתח רטינופתיה (European Association for the Study of Diabetes)

עין AMD

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

גברים שאובחנו כסובלים מסוכרת מסוג 2 עד גיל 40 ככל הנראה בסיכון גבוה יותר לפתח רטינופתיה, בהשוואה לגברים המאובחנים בגיל מבוגר יותר, כך דווח במחקר שהוצג בכנס של ה- European Association for the Study of Diabetes. במחקר החתך שנערך על כ-10,000 איש, נמצא כי גברים הסובלים מסוכרת מסוג 2 שאובחנה בגיל צעיר היו בסיכון גבוה ב-72% לחלות ברטינופתיה, בהשוואה לגברים בני 50 ומעלה. בנוסף, למרות שנראה כי ישנו סיכון מוגבר לרטינופתיה גם בנשים, הבדל זה לא היה משמעותי לאחר התאמה לערפלנים שונים.

“נראה כי ההשפעה של סוכרת שאובחנה בגיל צעיר על רטינופתיה היא ספציפית למגדר”, כך ציינה מחברת המחקר בכנס. “בניתוח הבלתי מותאם, יחס הסיכויים לרטינופתיה היה גבוה משמעותית הן אצל גברים צעירים (יחס סיכויים [OR], 3.0) והן בקרב נשים צעירות (OR, 2.46), בהשוואה לאנשים שאובחנו בגיל 50 ומעלה בסוכרת”, אמרה. קשר זה לא השתנה באופן מהותי לאחר התאמה למשתנים כגון רמת השכלה, ארץ מקור, מגדר ומדד מסת גוף, עם ORS מותאם של 2.56 ו-2.55 לגברים ונשים, בהתאמה. עם זאת, התאמה נוספת לגיל הנוכחי, משך הסוכרת, רמת השומנים בדם ורמות המוגלובין מסוכרר, הובילה לכך שההבדל לא נשאר מובהק בקרב נשים (OR, 1.34; רווח בר סמך של 95%, 0.95-1.89) כפי שאצל גברים ( OR 1.72; רווח בר סמך של 95%, 1.29-2.29). מחברי המחקר דיווחו כי לא רק ששכיחות הרטינופתיה עלתה מהר יותר בקרב אנשים בגיל צעיר יותר, אלא שהיא גם עלתה מהר יותר בקרב גברים צעירים עם סוכרת מסוג 2 בהשוואה לנשים צעירות.

לדברי עורכי המחקר, המשמעות של התוצאות לפרקטיקה הקלינית הן בכך שהן מאשרות עבודות קודמות המראות כי קיים קשר הדוק בין רטינופתיה לגיל האבחון של סוכרת מסוג 2. בנוסף, הן מציעות כי מצב זה נשאר גם על אף טיפול אינטנסיבי להורדת גלוקוז. הם שיערו כי ייתכן שלגברים הסובלים מסוכרת מסוג 2 בגיל צעיר מאובחנים מאוחר יותר בהשוואה לנשים. “הדבר עלול להוביל לעיכוב הטיפול להורדת רמות הגלוקוז, העלול לגרום לזמן רב יותר של חשיפה גליקמית גבוהה וסיכון מוגבר לצבירת סיבוכים, כמו רטינופתיה בזמן האבחון, או בשנים הראשונות לאחריה”, אמרה מחברת המחקר.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה