Rheumatoid Arthritis

האם טיפול ב-Abatacept לדלקת מפרקים שגרונית מעלה את הסיכון לממאירות? (Rheumatology)

במאמר שפורסם בכתב העת Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בהשוואה לתרופות ביולוגיות ממשפחת DMARD (Disease Modifying Antirheumatic Drugs), חשיפה ל- Abatacept(אורנסיה) לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית לוותה בעליה מובהקת סטטיסטית בסיכון למלנומה בלבד.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם השימוש ב- Abatacept בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית מלווה בסיכון מוגבר למחלות ממאירות באופן כללי וממאירויות ספציפיות, כולל סרטן שד, ריאות, לימפומה, מלנומה או סרטן עור שאינו מלנומה, בהשוואה לתרופות ביולוגיות אחרות ממשפחת DMARD.

החוקרים השלימו מחקר תצפיתי שהתבסס על מאגר VigiBase בין השנים 2007-2017, להשוואת מקרים של מחלות ממאירות בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית שנחשפו לטיפול ב- Abatacept בהשוואה לחולים שנחשפו לתרופות ביולוגיות אחרות ממשפחת DMARD.

החוקרים זיהו 15,846 אירועים חריגים שדווחו בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית אשר טופלו ב- Abatacept ו-290,586 אירועים חריגים שדווחו בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית אשר טופלו בתרופות ביולוגיות אחרות ממשפחת DMARD. הטיפול ב- Abatacept לא לווה בסיכון מוגבר לדיווח על כלל סוגי המחלות הממאירות. בהערכת ממאירויות לפי אתר ספציפי זיהו החוקרים עליה משמעותית בסיכון למלנומה (יחס סיכויים מדווח של 1.58, רווח בר-סמך 95% של 1.17-2.08), אך לא זוהתה עליה משמעותית בסיכון לממאירויות אחרות.

ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם התכונות של Abatacept (אגוניסט של CTLA-4) מאחר ולתרופה פעילות הפוכה לזו של Ipilimumab (נוגדן החוסם את CTLA-4), המאושר לטיפול במלנומה ממארת.

Rheumatology (Oxford). 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה