Rheumatoid Arthritis

טיפול ב-Guselkumab עשוי להקל על תסמינים רבים בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Rheumatic and Musculoskeletal Diseases עולה כי טיפול ב- Guselkumab (טרמפיה) יעיל בטיפול באנתזיטיס ודקטיליטיס בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית (Psoriatic Arthritis).

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של Guselkumab על אנתזיטיס ודקטיליטיס במחקר בשלב II של חולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה. המחקר האקראי, מבוקר-פלסבו, בתווית-פתוחה, כלל מבוגרים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (לפחות 3 מפרקים נפוחים ולפחות 3 מפרקים רגישים, עם ריכוז CRP של 0.3 מ”ג/ד”ל ומעלה) למרות טיפול קונבנציונאלי בתכשירי DMARD סינתטיים, נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים ו/או טיפול פומי בסטרואידים.

המשתתפים חולקו באקראי לטיפול בזריקות תת-עוריות של Guselkumab במינון 100 מ”ג, או פלסבו, אשר ניתנו בשבוע 0, 4 וכל שמונה שבועות, עם מעבר מקבוצת פלסבו ל- Guselkumab לאחר 24 שבועות.

מבין 149 חולים שנכללו במחקר, 107 חולים אובחנו עם אנתזיטיס ו-81 חולים סבלו מדקטיליטיס בתחילת המחקר. השיפור הממוצע במדדי אנתזיטיס ודקטיליטיס לאחר 24 שבועות היה גדול יותר בקבוצת הטיפול ב- Guselkumab, בהשוואה לפלסבו ונותר לאורך 56 שבועות. תוצאות דומות תועדו בשיעור החולים עם הפוגה בתסמינים אלו.

לאחר 56 שבועות, השיפור הממוצע באנתזיטיס ודקטיליטיס בקרב חולים שחצו מקבוצת הפלסבו לטיפול ב- Guselkumab היה דומה לזה שתועד בקבוצת הטיפול ב- Guselkumab.

עוד עולה מהנתונים כי בקבוצת הטיפול ב- Guselkumab, בחולים שהגיבו לטיפול לפי קריטריוני ACR20 תועד שיפור גדול יותר באנתזיטיס ודקטיליטיס, בהשוואה לאלו שלא הגיבו לטיפול לאחר 24 שבועות.

ממצאי המחקר מעידים כי לאחר 24 שבועות, טיפול ב- Guselkumab הוביל לשיפור ממוצע גדול יותר באנתזיטיס ודקטיליטיס ושיעור גדול יותר של חולים השיגו הפוגה בתסמינים אלו, בהשוואה לטיפול בפלסבו.

RMD Open 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה