Rheumatoid Arthritis

מה בין חדירות המעי ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Gastroenterology)

חדירות מעי מוגברת מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Gastroenterology.

במסגרת המחקר הפרוספקטיבי ביקשו החוקרים לקבוע אם חדירות מעי מוגברת מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת קרוהן. לצורך כך, הם השלימו הערכה של חדירות המעי על-פי הערכת יחס ההפרשה היחסית בשתן של לקטולוז למניטול ב-1,420 קרובי משפחה מדרגה ראשונה של חולים עם מחלת קרוהן.

המשתתפים היו בגילאי 6-35 שנים בתחילת המחקר והיו במעקב לזיהוי אבחנה של מחלת קרוהן בין 2008 עד 2017, עם חציון משך מעקב של 7.8 שנים. החוקרים בחנו את הנתונים מ-50 משתתפים שפיתחו מחלת קרוהן לאחר חציון של 2.7 שנים במהלך תקופת המחקר, וכן את הנתונים מ-1,370 חולים שנותרו ללא תסמינים עד אוקטובר 2017. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הסיכון להתפתחות מחלת קרוהן על-בסיס היחס בין לקטולוז ומניטול בשתן.

מהנתונים עולה כי יחס לקטולוז למניטול חריג לווה בסיכון מוגבר למחלת קרוהן במהלך המעקב (יחס סיכון של 3.03, רווח בר-סמך 95% של 1.64-5.63). הקשר נותר מובהק סטטיסטית גם כאשר הבדיקה בוצעה למעלה משלושה שנים לפני אבחנת מחלת קרוהן (יחס סיכון של 1.62, רווח בר-סמך 95% של 1.051-2.50).

החוקרים מסכמים וכותבים כי חדירות מוגברת של המעי מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת קרוהן בשלב מאוחר יותר. ממצאים אלו תומכים במודל בו שינוי בתפקוד המעי כמחסום תורם לפתוגנזה של מחלת עמי דלקתית. הפרעה בתפקוד המעי כמחסום עשויה לשמש כסמן להתפתחות מחלת קרוהן.

Gastroenterology, online August 10, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.