Rheumatoid Arthritis

טיפול מניעתי מוקדם בנוגדי-קרישה עשוי להפחית את הסיכון לתמותה של חולים עם זיהום בנגיף הקורונה (BMJ)

התחלה מוקדמת של טיפול מניעתי בנוגדי-קרישה עשויה להביא לירידה משמעותית בסיכון לתמותה של חולים שאושפזו לבית חולים בשל זיהום בנגיף הקורונה, ללא עליה משמעותית בסיכון לדימומים חמורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMJ.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם התחלה מוקדמת של טיפול מניעתי בנוגדי-קרישה, בהשוואה למעקב בלבד, מלווה בסיכון מופחת לתמותה בקרב חולים שאושפזו לבית חולים עם זיהום בנגיף הקורונה בארצות הברית.

מחקר העוקבה התצפיתי כלל נתונים אודות 4,297 חולים שאושפזו לבית החולים בין תחילת מרץ ועד סוף יולי בשנת 2020, עם הוכחה מעבדתית לזיהום בנגיף הקורונה וללא היסטוריה של טיפול נוגד-קרישה.

התוצא העיקרי של המחקר היה שיעורי התמותה לאחר 30 ימים ותוצאים משניים כללו את שיעורי התמותה באשפוז, התחלת טיפול נוגד-קרישה במינון תרפואיטי (סמן להידרדרות קלינית, כולל אירועים תרומבואמבוליים), ודימום עם צורך במתן עירוי.

מבין 4,297 חולים שאושפזו לבית החולים עם זיהום בנגיף הקורונה, 3,627 חולים (84.4%) קיבלו טיפול נוגד-קרישה מניעתי בתוך 24 שעות מהאשפוז. למעלה מ-99% מהחולים (3,600 חולים) קיבלו טיפול תת-עורי בהפרין או בקלקסן.

במהלך 30 הימים מהאשפוז לבית החולים תועדו 622 מקרי תמותה, כולל 513 בקרב חולים שקיבלו טיפול מניעתי בנוגדי-קרישה. מרבית מקרי התמותה (510 מקרים, 82%) אירעו במהלך האשפוז.

מניתוח סטטיסטי עלה כי שיעורי ההיארעות המצטברים של תמותה לאחר 30 ימים עמדו על 14.3% בקרב אלו שקיבלו טיפול נוגד-קרישה מניעתי ועל 18.7% באלו שלא קיבלו טיפול זה. בהשוואה לחולים שלא קיבלו טיפול נוגד-קרישה מניעתי, באלו שקיבלו טיפול זה נרשמה ירידה של 27% בסיכון לתמותה לאחר 30 ימים (יחס סיכון של 0.73, רווח בר-סמך 95% של 0.66-0.81). נתונים דומים תועדו כאשר החוקרים בחנו את הסיכון לתמותה באשפוז והתחלת נוגד-קרישה במינון תרפואיטי.

החוקרים מדווחים כי לא תועד קשר בין קבלת טיפול נוגד-קרישה מניעתי ובין סיכון מוגבר לאירועי דמם וצורך למתן עירוי (יחס סיכון של 0.87, רווח בר-סמך 95% של 0.71-1.05).

ממצאי המחקר מספקים עדויות המבוססות על נתוני עולם-אמיתי ותומכות בהנחיות הממליצות על מתן נוגד-קרישה מניעתי כטיפול ראשוני בחולים המאושפזים בשל זיהום בנגיף הקורונה.

BMJ 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה