Rheumatoid Arthritis

ירידה מוקדמת במשקל עשויה לשפר פוריות בבנים עם השמנת-יתר (מתוך כנס ה- European Society for Pediatric Endocrinology)

ירידה במשקל הגוף עשויה להביא לשיפור תפקוד תאי ליידיג ולסייע בשמירה על הפוריות העתידית של בנים עם השמנת-יתר, כך עולה מנתונים שהוצגו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-European Society for Pediatric Endocrinology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנת-יתר עלולה לפגוע בתפקוד איברי המין של מתבגרים ולכן להשפיע על הפוריות שלהם בבגרות. ירידה במשקל עשויה להביא להשבת חלק מהשינויים הללו, אך לא כולם.

במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את הנתונים אודות 34 בנים בגילאי 10-18 שנים עם השמנת-יתר, אשר לקחו חלק בתכנית התערבות בת 12 שבועות בין השנים 2012 עד 2020. התכנית כללה דיאטה מאוזנת, לפחות שעה של פעילות גופנית ביום ומפגשים שבועיים עם דיאטנית. בדיקה גופנית ובדיקת DXA נערכו בתחילת המחקר ובתום התכנית. מדידות להערכת רמות הורמוני FSH, LH, AMH, Inhibin B, טסטוסטרון, אסטרדיול, אינסולין וגלוקוז נערכו בתחילת המחקר ולאחר 12 שבועות.

לאחר 12 שבועות, החוקרים זיהו ירידה משמעותית במשקל הגוף, מדד מסת גוף, אחוז מסת שומן, אינסולין בצום ועמידות לאינסולין, לצד עליה משמעותית ברמות טסטוסטרון, עדות לשינויים בתפקוד תאי ליידיג. עם זאת, לא תוארו הבדלים בסמני תפקוד תאי סרטולי לאחר 12 שבועות, בהשוואה למצב בתחילת המחקר.

חציון רמות טסטוסטרון עלה משמעותית לאחר 12 שבועות, כאשר החוקרים זיהו קורלציה בין רמות טסטוסטרון ובין ירידה במסת השומן (p<0.05).

החוקרים ממליצים לעקוב באופן סדיר אחר תפקוד איברי המין בבנים עם השמנת-יתר, לצד מעקב אחר השלכות מטבוליות אחרות של השמנה. מדובר במחקר הראשון שנערך בילדים להערכת תפקוד תאי ליידיג ותאי סרטולי לאחר ירידה במשקל. הממצאים מעידים כי תכנית הדרכה המיועדת למתבגרים עם השמנת-יתר עשויה להביא לעליה ברמות טסטוסטרון, לצד ירידה במסת שומן ושינויים בסמני תפקוד תאי סרטולי.

מתוך כנס ה- European Society for Pediatric Endocrinology

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה