Rhinitis

שיקולים חשובים במחקרים להערכת חיסונים כנגד קורונה בילדים (מתוך אתר Medscape)

מחקרים קליניים כיום בוחנים את החיסונים כנגד נגיף הקורונה בילדים ומתבגרים. על הורים לקחת בחשבון מספר גורמים בטרם רישום ילדיהם למחקרים אלו ועל רופאים לדעת כיצד לייעץ להורים אלו, כך טוענים מומחים למחלות זיהומיות.

נדרשת הבנה מלאה של המחקר והסכמה להשתתף מצד ההורה והילד. למעלה משליש מהאמריקאים קיבלו לפחות מנה אחת של חיסון כנגד נגיף הקורונה, עובדה המקלה על החשש מפני בטיחות החיסונים.

הילדים צריכים להבין מה מתרחש ועליהם להסכים להשתתף במחקר. בני משפחה גם צריכים להבין כי מחקר יכלול תיעוד של כל עליית חום או תגובות אחרות בצורה די קפדנית. עוד נדרשות בדיקות דם, במטרה להבטיח כי הילדים פיתחו תגובה חיסונית.

במחקרים הקליניים, הילדים יקבלו מינונים נמוכים יותר של החיסונים, בהשוואה למנות שניתנו למבוגרים. המומחים מסבירים כי ייתכן ומינון נמוך יהיה אימונו גני, אך ייתכן כי לא תתפתח תגובה חיסונית נרחבת.

חברת פייזר הודיעה לאחרונה כי החיסון של החברה כנגד נגיף הקורונה הדגים יעילות של 100% כנגד הזיהום הנגיפי בילדים ומתבגרים בגילאי 12-15 שנים. התגובות היו די דומות לאלו שתוארו במבוגרים. בעקבות זאת, החברה פנתה למנהל המזון והתרופות האמריקאי בבקשה לאשר את החיסון למתבגרים.

חברות פייזר ומודרנה השיקו מחקרים קליניים להערכת חיסונים כנגד נגיף הקורונה הכוללים ילדים בגילאי 6 חודשים עד 11 שנים. בפייזר מתכננים לכלול במחקר למעלה מ-4,600 ילדים והתוצאות יהיו זמינות בהמשך השנה. בחברת מודרנה החלו במחקר לבחינת החיסון בילדים בגילאי 12-17 שנים. התכנון הוא להתחיל עם מתבגרים ולהרחיב את הגיוס לאוכלוסיות ילדים אחרות. המחקרים הקליניים נערכים בצורה זהירה מאוד והדרגתית בכל הנוגע לטווח הגילאים של הילדים המגויסים למחקרים.

באמצעות הרגעה והסבר, המחקרים הקליניים יכולים להוביל לכך שמספר גדול יותר של ילדים יקבלו את החיסונים. שיקול חשוב נוגע לכך שחסינות העדר לא צפויה להתפתח בארצות הברית עד לאחר מתן החיסונים כנגד הנגיף לילדים. נדרש לחסן חלק גדול מהאמריקאים על-מנת להשיג את חסינות העדר ובסופו של דבר, נדרש לחסן גם ילדים כנגד הנגיף.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

סוגיית החיסון של ילדים נגד נגיף הקורונה כבר מעוררת מחלוקת בין קבוצות רופאים כאן בישראל. מצד אחד, איגוד רופאי הילדים יצא בהמלצה חד משמעית חיובית כשמנגד קבוצת של קרוב ל-100 רופאים הביעה עמדה הפוכה . לכן סברנו שהדיווח וההמלצות של מומחים אמריקאיים אלה חשובות ומשמעותיות גם עבור הקהילה הרפואית בישראל. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

  • אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    למרות הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם בחולים המופנים לניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, החיסון כנגד נגיף קורונה לא השפיע על התוצאות המג’וריות לאחר ההתערבות ניתוחית ואין סיבה לדחות את מתן החיסון בחולים המופנים להשלמת ניתוח זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה