SARS & Coronavirus

האם חיסונים כנגד נגיף הקורונה מעלים את הסיכון לשיתוק הפנים? (JAMA Intern Med)

במחקר שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בהשוואה לחיסונים אחרים כנגד נגיפים, אין הוכחה כי החיסון כנגד נגיף הקורונה המבוסס על רנ”א שליח כרוך בסיכון מוגבר משמעותית לשיתוק הפנים. במידה וקיים קשר בין החיסון כנגד נגיף הקורונה ובין שיתוק הפנים, אזי מדובר בסיכון נמוך מאוד, בדומה לחיסונים כנגד נגיפים אחרים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במהלך המחקרים להערכת החיסונים כנגד נגיף הקורונה תועדו מספר מקרים של שיתוק הפנים בקרב מחוסנים (7 מבין 35,654 מחוסנים), לעומת מקרה בודד בקבוצת הפלסבו (1 מבין 35,611 ביקורות). למרות שלא ניתן לקבוע קשר סיבתי, מנהל המזון והתרופות האמריקאי המליץ לעקוב אחר הופעת שיתוק בפנים בקרב מטופלים לאחר קבלת החיסון.

כעת ערכו החוקרים ניתוח סטטיסטי במטרה לקבוע אם קיים קשר בין החיסון כנגד נגיף הקורונה של חברת פייזר או מודרנה ובין הסיכון לשיתוק עצב הפנים. לצורך כך, הם ערכו 4 ניתוחים סטטיסטיים עם שתי קבוצות ביקורת (האחת שכללה את כל החיסונים האחרים כנגד זיהומים נגיפיים והשנייה התמקדה רק בחיסוני שפעת) ושתי הגדרות שיתוק פנים (רחבה וצרה).

מבין 133,883 דיווחי אירועים חריגים בעקבות קבלת חיסונים כנגד נגיף הקורונה המבוססים על רנ”א שליח, 844 (0.6%) נגעו לשיתוק פנים, כולל 683 מקרים של שיתוק פנים, 168 מקרים של חולשת שרירי פנים, 25 מקרים של ספאזם של הפנים ו-13 מקרים ש להפרעות בעצב הפנים.  בסך הכול, 749 אירועים דווחו בעקבות חיסון של חברת פייזר ו-95 מקרים תועדו לאחר קבלת חיסון של חברת מודרנה.

החוקרים זיהו 5,734 מקרים של שיתוק פנים מבין למעלה מ-1.2 מיליון אירועים חריגים עליהם דווח בעקבות קבלת חיסונים כנגד נגיפים אחרים (0.5%) ו-2,087 מקרים מבין 314,980 אירועים חריגים בעקבות קבלת חיסונים כנגד שפעת (0.7%). הממצאים לא העידו על שיעור גבוה באופן לא-פרופורציונאלי של שיתוק פנים כאשר נבחנה ההגדרה הרחבה יותר של מצב זה, בהשוואה לחיסונים אחרים כנגד שפעת או נגיפים אחרים.

הממצאים לא הצביעו על עליה משמעותית בהיקף מקרי שיתוק פנים, בין אם התבססו על הגדרה רחבה או צרה, בהשוואה לחיסונים כנגד נגיפים אחרים.

לסיכום, במידה וקיים קשר בין שיתוק פנים ובין חיסונים כנגד קורונה המבוססים על רנ”א שליח, אזי מדובר בסיכון קטן מאוד, בדומה לחיסונים אחרים כנגד נגיפים.

JAMA Intern Med. Published online April 27, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה