SARS & Coronavirus

תוצאות מאכזבות לטיפול נוגד-טסיות מונחה-גנוטיפ (מתוך כנס ה-ACC)

מנתוני מחקר TAILOR-PCI עולות תוצאות מאכזבות לטיפול נוגד-טסיות מבוסס-גנוטיפ לאחר התערבות כלילית מילעורית, לאחר שגישה זו לא הובילה לירידה באירועים איסכמיים בהשוואה לטיפול קונבנציונאלי, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-American College of Cardiology.

במסגרת המחקר האקראי, מחצית מבין 5,302 המשתתפים קיבלו טיפול קונבנציונאלי ב-Clopidogrel, בעוד שהמחצית השנייה השלימה בדיקת גנוטיפ ובאלו שנשאו לפחות אלל אובדן תפקוד אחד של CYP2C19 אשר נקשר עם תגובה מופחתת ל-Clopidogrel קיבלו טיפול ב-Ticagrelor או Prasugrel ואלו שלא היו נשאים קיבלו טיפול ב-Clopidogrel.

בקרב חולים שקיבלו טיפול בהנחיית-גנוטיפ תועדה ירידה של 34% בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לאלו בקבוצת הטיפול הקונבנציונאלי, אך הבדל זה לא ענה על התוצא העיקרי של ירידה של 50% בשיעור האירועים ולא היה מובהק סטטיסטית (p=0.056). אעפ”י כן, התוצאות היו בעלות משמעות קלינית עם סבירות גבוהה לתועלת בעקבות בדיקת הגנוטיפ.

החוקרים שיערו כי עם מעקב ארוך יותר, התוצאים האיסכמיים יהיו טובים יותר משמעותית בקבוצת הטיפול בהנחיית-גנוטיפ, אך לא כך היה. לאחר 12 החודשים הראשונים, הטיפול כבר לא היה עוד על-פי פרוטוקול קבוע.

ניתוח היעילות של נתוני ההארכה של מחקר TAILOR-PCI התבסס על אותם 1,849 נשאי אובדן תפקוד אלל מהמחקר האקראי; 946 מהחולים הללו קיבלו טיפול קונבנציונאלי ו-903 חולים קיבלו טיפול בהנחיית-גנוטיפ. מאפייני הבסיס של חולים בשתי הקבוצות היו דומים כאשר הגיל החציוני עמד על 62 שנים וכ-75% היו גברים.

במהלך 12 חודשי מחקר TAILOR-PCI ניתן טיפול נוגד-טסיות כפול ל-98% מהמשתתפים בשתי הקבוצות. עם זאת, במהלך המעקב, כאשר הטיפול לא ניתן לפי-פרוטוקול, היקף השימוש בטיפול בנוגד-טסיות כפול ירד ל-43% בקבוצת טיפול בהנחיית-גנוטיפ, בהשוואה ל-57% בקבוצת הטיפול הקונבנציונאלי.

השימוש ב-Ticagrelor ירד משמעותית בקבוצת הטיפול בהנחיית-גנוטיפ, מ-75% ל-23%, מ-12 החודשים הראשונים אל מול השיעורים שתועדו בשלב מאוחר יותר, בעוד שהשימוש ב-Clopidogrel בזרוע הטיפול הקונבנציונאלי ירד מ-97% ל-63%.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מחקר ההארכה מצא כי טיפול נוגד-טסיות בהנחיית-גנוטיפ לאחר התערבות כלילית מילעורית לא הפחית משמעותית את שיעור האירועים האיסכמיים בהשוואה לטיפול קונבנציונאלי לאחר 39 חודשים. ממצאים אלו עולים בקנה אחד עם התוצאות עליהם דווח במחקר הראשוני.

מתוך כנס ה-ACC

לידיעה במדסקייפ


הערת מערכת:

אתם מוזמנים לראיון שקיימנו בנושא עם פרופ’ אלי לב

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה