SARS & Coronavirus

מה בין זמן מסך ובין הפרעות קוגניטיביות והתנהגותיות בילדים שנולדו פגים? (JAMA Pediatrics)

בילדים שנולדו לאחר פחות מ-28 שבועות היריון ובגיל 6-7 שנים נהגו לצפות במסכים במשך למעלה משעתיים ביום תועדה ירידה בתפקוד הקוגניטיבי והניהולי, בהשוואה לילדים עם זמן מסך מוגבל יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics.

החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר שנערך ע”י ה- Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development וכלל 414 ילדים עם היסטוריה של פגות קיצונית, אשר נולדו בין תחילת פברואר בשנת 2005 ועד סוף פברואר בשנת 2009.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות ילדים בין השנים 2012 ו-2016 כאשר היו בגילאי 6 שנים וארבעה חודשים עד גיל 7 שנים וחודשיים. הילדים נחשפו לזמן מסך מועט (פחות משעתיים ביום, 176 ילדים) או זמן מסך רב (מעל שעתיים ביום, 238 ילדים).

מבין 414 ילדים, 227 היו בנים (55%) ומשקל הלידה הממוצע שלהם עמד על 870.6 גרם. בחדריהם של 266 ילדים (64%) היה מסך מחשב ו/או טלוויזיה.

החוקרים מדווחים כי זוהה קשר בין זמן מסך רב ובין גיל אימהי צעיר יותר, בהשוואה לזמן מסך מוגבל (בממוצע, 27 שנים לעומת 28.7 שנים). נוכחות טלוויזיה או מחשב בחדר נקשרו גם כן עם גיל אם צעיר יותר (ממוצע של 26.7 שנים לעומת 29.5 שנים), כמו גם עם רמת השכלה אימהית נמוכה יותר.

על-פי מבחני וקסלר להערכת אינטליגנציה, בקרב ילדים עם זמן מסך רב תועדו מדדי אינטליגנציה נמוכים יותר, בהשוואה לילדים עם זמן מסך מוגבל (הבדל ממוצע של 3.92-). זמן מסך רב נקשר גם עם עליה בחסרים בתפקוד ניהולי, כולל מטה-קוגניציה, תפקוד ניהולי גלובאלי, עכבות והפרעות קשב.

בנוסף, החוקרים זיהו קשר בין נוכחות טלוויזיה או מחשב בחדר ובין עליה בבעיות הנוגעות להיפראקטיביות/אימפולסיביות ועכבות.

ממצאי המחקר תומכים בחשיבות השלמת דיונים בין רופאים ובני משפחה בנוגע ליתרונות והסיכונים של זמן מסך וחשיבות הכרת ההמלצות של האיגוד האמריקאי לרפואת ילדים.

JAMA Pediatrics 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה