STDs

גרד עלול להוביל להפרעות שינה ומצוקה פסיכולוגית (Journal of the American College of Dermatology)

חולים הפונים לרופאי עור וסובלים מגרד ברמה גבוהה ולאורך זמן מדווחים על שכיחות גבוהה של הפרעות שינה ומצוקה פסיכולוגית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Dermatology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הפרעות שינה במחלות עור שונות. במחקר הנוכחי הם גייסו 800 מבוגרים עם גרד, במטרה לקבוע את שיעורי ההימצאות, נטל וגורמים אחרים הקשורים עם שינה ירודה. הם תיעדו את מאפייני הגרד, לצד נתונים סוציו-דמוגרפיים ונתונים קליניים.

בנוסף, החולים השלימו סקרים להערכת הפרעות שינה, מצוקה פסיכולוגית, פרודוקטיביות בעבודה ומדדים אחרים להערכת איכות החיים הבריאותית.

מהנתונים עולה כי שני-שליש מהמשתתפים במחקר ענו על הקריטריונים לשינה ירודה, כאשר 82.9% דיווחו על קשיי הירדמות ו-76.3% דיווחו על קשיים בהשכמה. בחולים עם מדד גרד ממוצע של מעל 5 נקודות ומדד מקסימאלי של 6.5 נקודות תועד סיכון גבוה במיוחד להפרעות שינה על-רקע גרד.

ממצאים אחרים הראו כי מצוקה פסיכולוגית עשויה להיות גורם משמעותי יותר מגרד התורם להפרעות שינה, כאשר ייתכן כי גורמים פסיכולוגיים עומדים בבסיס 31% מהקשר בין עוצמת הגרד ובין ושינה.

בסיכומו של דבר, מצוקה פסיכולוגית הייתה המנבא החשוב ביותר של הפרעות שינה. התלקחויות גרד ליליות תרמו גם כן להפרעות שינה, כמו גם עוצמת הגרד ומספר מחלות הרקע. גורמים נוספים שלוו בסיכון מוגבר לשינה לקויה כללו מין נקבה, השמנה, אבטלה ומגורים לבד.

בחולים עם מחלות עור עם גרד משמעותי ומצוקה פסיכולוגית יש להשלים הערכה להפרעות שינה. טיפול יעיל כנגד גרד ופסיכותרפיה עשויה לסייע בשיפור איכות השינה בחולים אלו.

Journal of the American College of Dermatology 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה