Schizophrenia

השוואת תוצאות הטיפול ב-Nivolumab לעומת Bevacizumab בחולים עם הישנות גליובלסטומה (JAMA Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם הישנות גליובלסטומה תועדו שיעורי הישרדות כוללת דומים בקרב מטופלים ב-Nivolumab (אופדיבו) ומטופלים ב-Bevacizumab (אווסטין).

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע אם מתן Nivolumab בלבד מוביל לשיפור הישרדות חולים עם הישנות גליובלסטומה, בהשוואה לטיפול ב-Bevacizumab. לצורך כך, הם השלימו מחקר אקראי, בתווית-פתוחה, שכלל 439 חולים עם גליובלסטומה בעת הישנות ראשונה לאחר קרינה סטנדרטית וטיפול ב-Temozolomide, מהם 369 חולים חולקו באקראי במסגרת המחקר. חציון משך המעקב עמד על 9.5 חודשים בעת ניתוח הנתונים.

המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול ב-Nivolumab במינון 3 מ”ג/ק”ג או Bevacizumab במינון 10 מ”ג/ק”ג כל שבועיים עד להוכחה להתקדמות המחלה, רעילות בלתי-מתקבלת על הדעת, או תמותה. התוצא העיקרי היה הישרדות כללית.

במסגרת המחקר טופלו 184 חולים ב-Nivolumab ו-185 חולים טופלו ב-Bevacizumab. עדות למתילציה של פרומוטר MGMT תועדה ב-23.4% מהחולים שטופלו ב-Nivolumab וב-22.7% מהמטופלים ב-Bevacizumab, כאשר ב-32.1% ו-36.2% מהחולים, בהתאמה, לא הייתה עדות למתילציה של MGMT וביתר המקרים לא היו נתונים בנושא.

לאחר חציון מעקב של 9.5 חודשים, חציון ההישרדות הכוללת היה דומה בשתי הקבוצות: 9.8 חודשים בקרב מטופלים ב-Nivolumab ו-10.0 חודשים בקרב מטופלים ב-Bevacizumab. שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר 12 חודשים עמדו על 42% בקרב מטופלים בשתי הקבוצות.

שיעורי התגובה האובייקטיבים היו גבוהים יותר בקרב מטופלים ב-Bevacizumab (23.1%), בהשוואה ל-Nivolumab (7.8%).

שיעור אירועים חריגים בדרגה 3/4 על-רקע הטיפול היו דומים בשתי הקבוצות ועמדו על 18.1% בקרב מטופלים ב-Nivolumab ועל 15.2% מהמטופלים ב-Bevacizumab, ללא אירועים נוירולוגים לא-צפויים על-רקע הטיפול או תמותה משנית לטיפול.

החוקרים מסכמים וכותבים כי למרות שהמחקר האקראי לא ענה על התוצא העיקרי, ההישרדות הכוללת הייתה דומה בין מטופלים ב-Nivolumab ו-Bevacizumab בחולים עם הישנות גליובלסטומה. פרופיל הבטיחות של Nivolumab בחולים עם גליובלסטומה תאם לדיווחי בטיחות הטיפול התרופתי כנגד גידולים אחרים.

JAMA Oncol. Published online May 21, 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה