Schizophrenia

שתיית אלכוהול מעלה את הסיכון לפרפור פרוזדורים (European Heart Journal)

צריכת אלכוהול, גם מתונה, מלווה בעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות בנוגע לקשר בין צריכת אלכוהול ובין התפתחות פרפור פרוזדורים, פרט בכמות קטנה. כעת הם ביקשו לבחון את הקשר בין צריכת אלכוהול, ביומרקרים והיארעות פרפור פרוזדורים לאורך ספקטרום צריכת אלכוהול.

המחקר כלל 107,845 משתתפים בהם בחנו החוקרים את הקשר בין צריכת אלכוהול, כוללי סוגי אלכוהול ודפוסי שתיית אלכוהול, ובין היארעות פרפור פרוזדורים. החוקרים אספו נתונים אודות גורמי סיכון קלאסיים למחלות לב וכלי דם והיארעות אי-ספיקת לב וכן מדדו את הסמנים NT-proBNP ו-hs-Troponin I.

הגיל החציוני של המשתתפים עמד על 47.8 שנים, 48.3% מהם היו גברים. חציון צריכת אלכוהול עמד על 3 גרם/יום. מבין המשתתפים במחקר, 5,854 פיתחו אי-ספיקת לב (חציון משך מעקב של 13.9 שנים).

מניתוח סטטיסטי עלה קשר חיובי ולא-ליניארי בין צריכת אלכוהול ובין היארעות פרפור פרוזדורים, יחס הסיכון להפרעת הקצב עם צריכת משקה אחד (12 גרם) עמד על 1.16 (רווח בר-סמך 95% של 1.11-1.22, p<0.001). הקשרים היו דומים לאורך סוגי אלכוהול שונים.

מנגד, צריכת אלכוהול בכמות קטנה יותר לווה בסיכון מופחת להיארעות אי-ספיקת לב.

הקשר בין צריכת אלכוהול והיארעות פרפור פרוזדורים לא היה תלוי בריכוז ביומרקרים לבביים או בנוכחות אי-ספיקת לב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בניגוד למחלות קרדיווסקולאריות אחרות כמו אי-ספיקת לב, גם צריכת אלכוהול מתונה בהיקף של 1.2 משקאות ביום לוותה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים וקוראים לקחת זאת בחשבון במאמצים למניעת הפרעת הקצב.

European Heart Journal 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה