Schizophrenia

ד”ר דרור דיקר בהתייחסות למקרה הטרגי באיכילוב: לעומסים ולשחיקה הפיזית והנפשית יש מחיר כבד, ואת זה הציבור לא מבין

הודעת האיגוד לרפואה פנימית

“לעומסים ולשחיקה הפיזית והנפשית יש מחיר כבד, ואת זה הציבור לא מבין”,  אומר ד”ר דרור דיקר, נציג האיגוד לרפואה פנימית ומנהל מחלקה פנימית קורונה בבי”ח השרון

“כשמדברים על קריסה, אנחנו לא מתכוונים למבנים, אלא לקריסה נפשית ופיזית של צוותים רפואיים. הטרגדיה באיכלוב נוראה, והיא קשה בראש ובראשונה למשפחה, אבל חשבו מה חש הצוות הרפואי בבית החולים. עם איזה תחושות קשות הוא מסתובב”.

“בניגוד לגלי הקורונה הראשונים, 1 ו- 2 , הרי בגל הקורונה הנוכחי, הסבלנות של הציבור בארץ פקעה. הכעס הגדול על התחלואה הגואה, על טעויות שנעשות לאורך הדרך בניהול המגיפה, על ציבורים לא ממושמעים. הכעסים מגיעים גם אלינו, ומופנים כלפינו – צוותי המחלקות הפנימיות קורונה ומחלקות אחרות, שבהן יש מטופלים בנגיף. מצד אחד יש בנו העוצמות להתמודד עם גלי התחלואה ועם הקשיים המרובים, מצטיינים ברמת שרידות גבוהה ודבקים בקודים האתיים שמנחים אותנו ברפואה, מצד שני, ישנה עייפות החומר והחוסר בכוח אדם ובאמצעים ניכר.

טעויות אנוש קורות בסביבה שבה יש לחץ ועומס. בסביבה בה הצוות שחוק. אנחנו חווים פטירות רבות, אובדן חיי אדם. מצבים רגשיים קשים. אנחנו זו החזית. אני קורא לציבור להימנע ממשפטי שדה ובשם חבריי הרופאים הפנימאים, מבקש להפעיל מידה של הבנה וסובלנות”.

הערת המערכת: כדאי להזכיר בהקשר זה דיווח על מודל שנבנה ע”י פרופ’ סגל ממכון וייצמן אשר הראה עלייה בתמותה עודפת בגל השלישי כפונקצייה של רמת העומס במחלקות. המקרה הטרגי באיכילוב הוא דוגמא בולטת וחריגה, אבל ה”כתובת” הייתה כבר על הקיר, וזה די הגיוני שעומס ושחיקה פוגעים באיכות הטיפול ובאים לידי ביטוי גם בעלייה בתמותה. וברוח זאת יש להבין את הקריאות החוזרות והנשנות של האיגוד לרפואה פנימית ליישם את מסקנות וועדת טור כספא, היינו להגדיל תקנים ומשאבים כך שניתן יהיה להעניק רפואה איכותית וטובה גם בימי קורונה וגם לאחר מכן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה