Scoliosis

התועלת של עמדת יוגה בטיפול בחולים עם עקמת (Global Adv Health Med)

בחולים עם עקמת (Scoliosis) המקפידים על תנוחת יוגה יחידה במשך 1-2 דקות בכל יום, מספר ימים בשבוע, חלה ירידה ניכרת בעקומת עמוד השדרה, כך עולה מסדרת מקרים שפורסמו במהדורת ספטמבר של כתב העת Global Advances in Health and Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שכיחות עקמת עומדת על 2-3% מאוכלוסיית ארצות הברית. הטיפולים הזמינים כיום כוללים מחוך גבי למשך 23 שעות ביום, ניתוח, או במקרים פחות חמורים, משטר אימונים כל יום. חלק מהחקרים הציעו כי יוגה עשויה לסייע בטיפול בחולים אלו, וה-National Scoliosis Foundation ממליצים על 25 תנוחות יוגה בחולים עם מחלה זו.

בסדרת המקרים הנוכחית, החוקרים בחנו את ההשפעות של תנוחת יוגה הקרויה Side Plank ב-25 חולים עם עקמת דגנרטיבית או אידיופטית. זווית העקומה הראשית של החולים נעה בין 6-120 מעלות. החוקרים לימדו את המשתתפים כיצד לבצע את התנוחות והורו להם להישאר בתנוחה למשך 10-20 שניות ביום במהלך השבוע הראשון. לאחר מכן, החולים קיבלו הדרכה להישאר בתנוחה למשך זמן רב ככל שיכלו, פעם ביום, אך רק בצד החלש יותר של עמוד השדרה.

רדיולוגים או אורתופדים, שלא היו מודעים להתערבות, ערכו השוואה בין צילומי עמוד שדרה שנערכו בתחילת המחקר וצילומים לאחר 3-22 חודשים מהתחלת האימונים.

החולים דיווחו כי שמרו על התנוחה במשך 1.5 דקות, בממוצע, עם ירידה ממוצעת של 32% בעקומה הראשית (בטווח שבין 50%- ועד 72.1%, p<0.001).

ב-19 החולים עם שיעורי ההיענות הגבוהים ביותר, שהשלימו את התרגילים לפחות ארבע פעמים בשבוע, תועד השיפור הגדול ביותר. במתבגרים עם עקמת אידיופטית שהשלימו את האימונים לפחות ארבע פעמים בשבוע, תועד שיפור ממוצע של 49.2% בעקומה הראשית (בטווח שבין 0% עד 72.1%, p<0.001). במבוגרים עם היענות לתרגילים עם עקמת דגנרטיבית תועדה ירידה ממוצעת של 38.4% בעקומה הראשית (בטווח 25% עד 70%).

Global Adv Health Med. 2014;3:16-21

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה