Sepsis

תוצאות טיפול בנוגדי-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים ואנמיה (Eur Heart J)

במאמר שפורסם בכתב העת European Heart Journal מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של אנמיה בחולים עם פרפור פרוזדורים וכי זו מלווה בסיכון מוגבר לדימום מג’ורי והפחתת משך הזמן בו החולים מצויים בטווח הטיפולי. טיפול נוגד-קרישה לווה בשיעור גבוה יותר של אירועי דמם מג’ורי, אך ללא הפחתת הסיכון לאירוע מוחי או תסחיף סיסטמי בחולים עם אנמיה בדרגה בינונית או חמורה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הסיכון לאירוע מוחי או תרומבואמבוליזם ואירועי דמם מג’ורי על-רקע אנמיה בחולים עם פרפור פרוזדורים. כמו כן, הם ביקשו להעריך את ההשפעות של טיפול פומי בנוגדי-קרישה ומשך הזמן בטווח הטיפולי עם אנטגוניסטים לוויטמין K, בהתאם לריכוז ההמוגלובין.

החוקרים זיהו ממאגר רישום ארצי את כל החולים בדנמרק עם אבחנה של פרפור פרוזדורים בין 1997-2012. הם כללו 18,734 חולים עם פרפור פרוזדורים ונתוני המוגלובין עדכניים והשלימו ניתוחים סטטיסטיים שונים להערכת הסיכון לאירוע מוחי או תרומבואמבוליזם ודימומים מז’וריים.

מבין החולים שנכללו במחקר, 3,796 (20%) אובחנו עם אנמיה קלה (ריכוז המוגלובין בטווח 6.83-7.45 מילימול/ליטר בנשים ו-6.83-8.03 מילימול/ליטר בגברים) ו-2,562 (14%) אובחנו עם אנמיה בדרגה בינונית או חמורה (ריכוז המוגלובין קטן מ-6.83 מילימול/ליטר).

ממצאי המחקר הצביעו על קשר בין אנמיה בדרגה בינונית-עד-חמורה ובין סיכון מוגבר לדימום מג’ורי וחציון זמן בטווח תרפואיטי שהיה נמוך ב-9.1%, בהשוואה לחולים ללא אנמיה. השימוש בנוגדי-קרישה פומיים לווה בסיכון מופחת לאירוע מוחי או תרומבואמבוליזם בחולים ללא אנמיה (הבדל אבסולוטי מתוקן של 2.5%-, רווח בר-סמך 95% של 3.8%- עד 1.7%-) או עם אנמיה קלה (2.3%-, רווח בר-סמך 95% של 2.8%- עד 1.8%-), אך לא עם אנמיה בדרגה בינונית-עד-חמורה.

טיפול פומי בנוגדי-קרישה לווה בעליה של 5.3% בסיכון האבסולוטי המתוקן לדימום מג’ורי בקרב חולים עם פרפור פרוזדורים ואנמיה בדרגה בינונית או חמורה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על שכיחות גבוהה של אנמיה בקרב חולים עם פרפור פרוזדורים וכי במקרים אלו, טיפול בנוגד-קרישה מלווה בסיכון מוגבר לאירועי דמם מג’ורי, אך בחולים עם אנמיה בדרגה בינונית-עד-חמורה לא חלה יריד בסיכון לאירוע מוחי או תרומבואמבוליזם.

Eur Heart J. 2019;40(46):37823790

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה