Sepsis

השוואת ערכי סף שונים לטיפול בהיפוגליקמיה ביילודים (N Engl J Med) והערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

פג

ביילודים בריאים עם עדות להיפוגליקמיה מתונה וללא-תסמינים, לא תועדו הבדלים בהתפתחות הפסיכומוטורית בגיל 18 חודשים בין יילודים בהם סף ערכי סוכר לטיפול עמד על 36 מ”ג/ד”ל, בהשוואה לסף המסורתי של 47 מ”ג/ד”ל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ברחבי העולם משלימים בדיקות סקר להיפוגליקמיה בפגים, בתינוקות שנולדו קטנים או גדולים לגיל היריון, או אלו שנולדו לאימהות עם סוכרת, במטרה למנוע נזק מוחי. עם זאת, אין קונצנזוס בכל הנוגע לסף לטיפול שהוא בטוח, אך עשוי גם למנוע טיפול-יתר.

במחקר הרב-מרכזי, אקראי, העדר-נחיתות, נכללו 689 יילודים שהיו בריאים ונולדו לאחר לפחות 35 שבועות היריון אך היו בסיכון להיפוגליקמיה. החוקרים ערכו השוואה בין שני ערכי סף שונים לטיפול בהיפוגליקמיה מתונה ואסימפטומטית. המטרה הייתה לקבוע אם גישת טיפול המבוססת על סף נמוך יותר (בנוכחות ריכוז סוכר מתחת ל-36 מ”ג/ד”ל) אינה-נחותה בהשוואה לסף מסורתי (טיפול בנוכחות ריכוז סוכר מתחת ל-47 מ”ג/ד”ל) בכל הנוגע להתפתחות הפסיכומוטורית לאחר 18 חודשים על-פי סולם Bayley-III-NL (Bayley Scales of Infant and Toddler Development).

החוקרים השלימו הערכת מדדי Bayley-III-NL ב-287 מבין 348 ילדים (82.5%) בקבוצת הטיפול בסף נמוך יותר וב-295 מבין 341 ילדים (86.5%) בסף טיפול מסורתי.

התוצאות הקוגניטיביות והמוטוריות היו דומות בשתי הקבוצות, עם מדד מוטורי ממוצע של 104.6 בקבוצת הטיפול הסף נמוך ו-104.9 בקבוצת הטיפול בסף מסורתי ומדד קוגניטיבי ממוצע של 102.9 ו-102.2, בהתאמה. הסף להגדרת העדר-נחיתות לא-נחצה.

ריכוז הסוכר הממוצע בדם עמד על 57 מ”ג/ד”ל בקבוצת הטיפול בסף נמוך ועל 61 מ”ג/ד”ל בקבוצת הטיפול בסף סטנדרטי. אירועי היפוגליקמיה היו פחות נפוצים ופחות חמורים בקבוצת הטיפול בסף מסורתי, אך בקבוצה זו תועדו יותר בדיקות אבחנתיות פולשניות והתערבויות תרפויטיות.

אירועים חריגים חמורים בקבוצת הטיפול בסף נמוך יותר כללו מקרה אחד של פרכוסים (בנוכחות ערכי סוכר תקינים) ומקרה אחד של תמותה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ביילודים בריאים עם היפוגליקמיה מתונה ואסימפטומטית, סף נמוך יותר למתן טיפול בערכי סוכר של 36 מ”ג/ד”ל היה לא-נחות בהשוואה לסף המסורתי של 47 מ”ג/ד”ל, בכל הנוגע להתפתחות פסיכומוטורית בגיל 18 חודשים.

N Engl J Med 2020; 382:534-544

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

לדעתי, עבודה זו מוסיפה על הטיפול והמבוכה בה אנו פועלים בגישתנו לטיפול בהיפוגליקמיה בילודים במועד (או כמעט במועד) א-סימפטומטיים. עלינו לזכור, כי תוצאות מאמר זה אינן ישימות לטיפול בפגים או בילודים עם היפוגליקמיה סימפטומטית. כעקרון, מסקנת המחברים שאין הבדל בין סף טיפול להיפוגליקמיה של 36 מג% או 47 מג% כאשר משווים את התוצאות הנוירו-התפתחותיות בגיל 18 חודשים. מחד, אירועי ההיפוגליקמיה היו נפוצים יותר בקבוצת הילודים עם הסף הנמוך לטיפול, אך מנגד מספר ההתערבויות (שגם להן יש משמעות פרוגנוסטית) היה גדול יותר בקבוצת הסף הגבוה לטיפול. איני בטוח שעל כולנו לאמץ כעת את 36 מג% כסף לטיפול, אולם מי שנוהג כך יכול להרגיש מעט יותר בטוח.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • ההשפעות של דום נשימה בשינה על תפקוד קוגניטיבי וזיכרון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    ההשפעות של דום נשימה בשינה על תפקוד קוגניטיבי וזיכרון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    תסמיני דום נשימה בשינה, כולל נחירות, השתנקות והפסקות נשימה במהלך השינה מלווים בסיכון מוגבר משמעותית להפרעות זיכרון ותפקוד קוגניטיבי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. ממצאי המחקר מבוססים על מדגם שכלל 4,257 מבוגרים שלקחו חלק בסקר National Health and Nutrition Examination Survey לשנים 2017-2018 והשלימו שאלונים שכללו […]

  • ליקוי קוגניטיבי על-רקע מחלת כליות עשוי להשתפר לאחר השתלה (Am J Kid Dis)

    ליקוי קוגניטיבי על-רקע מחלת כליות עשוי להשתפר לאחר השתלה (Am J Kid Dis)

    ליקוי קוגניטיבי משנית למחלת כליות, דוגמת ירידה בזיכרון מילולי ואפיזודי, עשוי להשתפר לאחר השתלת כליה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ליקוי קוגניטיבי מתועד בשכיחות גבוהה בחולים עם כשל כלייתי ועשוי להשפיע על ההתאמה להשתלת כליה, איכות חיים והישרדות החולים. בעוד שייתכן שיפור […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

  • נגינה על כלי מוזיקה מלווה בתפקוד קוגניטיבי טוב יותר בגיל מבוגר (Int J Geriatric Psych)

    נגינה על כלי מוזיקה מלווה בתפקוד קוגניטיבי טוב יותר בגיל מבוגר (Int J Geriatric Psych)

    נגינה על כלי מוזיקה מלווה בתוצאות טובות יותר בהערכת זיכרון עבודה ותפקוד ניהולי, כאשר שירה בקבוצה מלווה בתפקוד קוגניטיבי טוב יותר בגיל מבוגר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Geriatric Psychiatry. החוקרים בחנו את הנתונים ממדגם PROTECT-UK, מחקר עוקבה שנועד להעריך את ההזדקנות ובריאות המוח. המשתתפים השלימו שלוש משימות להערכת […]

  • טיפול שמרני בטוח לשלייה נעוצה (AJOG)

    טיפול שמרני בטוח לשלייה נעוצה (AJOG)

    שיעורי התחלואה האימהית בקרב נשים עם שלייה נעוצה היו דומים כשבוצע ניהול באסטרטגיות חלופיות לניתוח קיסרי, כך עולה ממחקר שפורסם ב-American Journal of Obstetrics and Gynecology.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה